מהם דרישות הAAFCO, ושיטחיותן

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/10/2003 | 08:34 | מאת: מתילדה

בהמשך לדיון שהיה פה - שהיה אולי יותר סימאות כמו AAFCO זה תקן מחמיר או "אם זה מאמריקה - סימן שזה טוב" והכל בלי לפרט, אז הינה פירוט, ומה התקן: בפרסומות נאמר: "מזון בעלי החיים שלנו נעשה לפי תקנות AAFCO ועבר בדיקות מחמירות". זה נשמע טוב, עד שאנו מסתכלים מקרוב אל תקנות הבדיקה של AAFCO. "תקנות הבדיקה לסיפוק ייצוג לא מוגבל להתאמת מזון לכלבים ולחתולים", מצוטט בספר, Official Publication, 1994, Association of American Feed Control Officials Incorporated. התקנות לגבי מזון רגיל (maintenance) לכלבים בוגרים, לפי בדיקות הAAFCO אומרות כי: * שמונה כלבים בוגרים מגיל שנה חייבים להתחיל את הניסוי. * בהתחלה כל הכלבים חייבים להיות עם בריאות ומשקל נורמליים. * בדיקת דם צריכה להילקח מכל כלב בהתחלה ובסיום של הניסוי. * למשך 6 חודשים, הכלבים עליהם נערך הניסוי, חייבים לאכול את המזון אותו מנסים בלבד. * הכלבים שסיימו את הניסוי חייבים לא לאבד יותר מ15% ממשקל גופם. * במהלך הניסוי, אף אחד מהכלבים עליהם נערך הניסוי לא ימות, או יוצא מסיבות תזונתיות. * 6 מתוך 8 הכלבים שהתחילו את הניסוי, חייבים לסיים את הניסוי. זה כל מה שיש בשביל זה. תקנות הAAFCO למזון רגיל לכלבים בוגרים הרשום בספר, Official Publication, 1994, Association of American Feed Control Officials Incorporated, לא דורש שוני בגזעים שנבדקים וגם הם לא כוללים אף אחד מהגזעים הגדולים שהם עדיין גורים (באופן תזונתי) כשהם בין גיל שנה לשנתיים. התקנות שלהם דורשות בדיקת דם שבודקות רק 4 דברים בדם: מספר RBG, המוגלובין, ערך מלאות תאים (packed cell volume), ונסיוב אלבומין (serum albumin). זאת לעומת הממוצע הווטרינרי ל"פרופיל דם בסיסי" מצריך בדיקה של מעל 25 מדדים בדם. ישנם הרבה מזונות לחיות מחמד, אשר מצהירים בהם, כי האוכל עבר "בדיקות מחמירות על ידי AAFCO". אבל תקן הבדיקות ה"מחמירות" של AAFCO, אינו עומד אפילו בקריטריון הנדרש כדי לפרסם את התוצאות האלה ברוב כתבי העת המדעיים המוסמכים. בהשוואה של מספר לעיל של בעלי חיים שנוסו,למספר שנוסה באותם מבדקים שצוטטו בספר המחקרים הלאומיים של הממשל האמריקאים, Nutrient Requirements of Dogs, מצוטטים שם מחקרים בספר שעשו שימוש בבין 500 ל600 בעלי חיים, שנוסו במשך שנים לפני שהתוצאות פורסמו. ספר הAAFCO עורך רשימה מאותו הסוג לתקן בדיקות "מחמירות" לאוכל רגיל לחתולים, מזון גורים, מזון לגורי חתולים ומזון לחיות מחמד בהריון/תקופת הנקה. אז אכן - קונים שימו לב . . . אתם אולי קונים מזון לחיות מחמד שמפרסם את עצמו כתפריט מזין והולם לכלבים בגלל שהוא עבר בדיקה "מחמירה" של AAFCO... כאשר רק בין שישה לשמונה כלבים אכלו את האוכל הזה למשך 6 חודשים ושרדו בלא יותר מאשר מידה מתקבלת על הדעת של איבוד 15% ממשקל הגוף.

26/10/2003 | 22:53 | מאת: ארנולד

שלום כאחד שישב בארצות הברית שנים רבות מאוד והיה מעט מעורב בנושאי בדיקות מזון יבש לכלבים וחתולים נראה גבירתי שאת קוראת באופן סלקטיבי. הבדיקות שאת מציינת הם Feeding Trail בלבד. כדאי שתשימי לב גם לבדיקות המרכיבים בדיקות בפני עצמן. בארצות הברית רוב המזונות עוברים בדיקות תקנים. את פוסלת אותם ללא כל ידע ובסיס כאשר האלטרנטיבה שלך היא להאכיל עצמות. נו באמת מאוד לא רציני . את כל כך שונאת בעלי חיים שאת מייעצת עצות אחיתופל כאלו.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים