פרוסטטה מוגדלת

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

12/05/2005 | 11:03 | מאת: עדי

שלום רב יש לי כלב גולדן מעורב בן 6 שנים, מזה מספר חודשים הוא מטפטף טיפות דם מאיבר המין , בעיקר לאחר מאמץ גופני. נותן שתן היטב. תחילה חשבו במדורב ב RENAL LITHIASIS וטופל בשני קורסים של אנטיביוטיקה שלא עזרו. בצילום רנטגן ם חומר ניגודי לא נראו אבנים בשלפוחית אך נראתה פרוסטטה שפירה מוגדלת שלוחת מעט גם על השלפוחית. הרופאה המליצה על סירוס. ברצוני לשמוע מהי חווות דעתך , האם סירוס הוא פתרון אופטימלי למצבו או שקיימת אפשרות אחרת. "לפעמים יש לנו ההרגשה שכל הוטרינרים ששים לסרס \ ומצאים את זה כפיתרון לכל בעיה ואנחנו לא בעד. שאלתי היא האם קיימת אפשרות טיפולית על ידי החלפת המזון למזון טיפולי? שמעתי עלROYAL CANIN RENAL שעזר לכלב עם אותו סיפור.. מה דעתך??

12/05/2005 | 23:40 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום עדי מהמקום שאני נמצא קשה לי לענות ספציפית על שאלותיך ולכן אנסה לענות כללית. דימום מאבר המין הינו תסמין למספר רב של מחלות . אחת מהם היא אמנם בלוטת ערמונית. הפתרון הטוב היעיל והבריא ביותר לכלב הוא אמנם סירוס. אין מה להבהל מניתוח זה . בארה"ב שהיא מקור הרפואה הוטרינרית המתקדם ביותר , ממליצים על פרוצדורה זו כטיפול מניעתי להרבה מחלות בגיל המתקדם. אתה מזכיר מזון המיועד לטיפול בבעיות כליה. לדעתי מחלות כליה היו מאובחנות בבדיקות דם. (אני בטוח שנעשו לכלבך).

מנהל פורום תזונת בעלי חיים