בטן מאוד נפוחה של גור חתולים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

12/04/2005 | 11:01 | מאת: אריאלה

איצתי גור חתולים קטן, כיום כבן שלושה ארבעה שבועות, הגור נבדק ע"י וטרינר ואני מאכילה אותו מזון חתולים ומרסקת לתוך הבקבוק מספר קטן של אוכל של חתול בוגר, (הכל לפי הנחיית הוטרינר) לתחתול יש כל הזמן בטן מאוד נפוחה, הוטרינר אומר שזה כנראה מהצטברות של גזים. כיצד ניתן לעזור לו. תודה אריאלה

12/04/2005 | 11:10 | מאת: ד"ר איתן ברנע

בטן נפוחה עשויה להגרם מפעילות מעיים איטית וגם מטפילי מעיים. על מנת לפתור את הבעיה הראשונית כדאי מאוד ללטף את בטנו של החתול מספר רב של פעמים ביום. ללטף הכוונה היא לדמות פעולת ליקוק של האם .פעולה זו יוצרת גרוי לפעילות מעיים. טפילי מעיים חייבים לטפל בעזרת חומרים מיוחדים .

מנהל פורום תזונת בעלי חיים