חתול עם עודף שומן...

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/03/2005 | 09:35 | מאת: סמדר

שלום ד"ר, הצצתי בפורום ו"גם לי יש שאלה". לחתול שלנו אפשר לקרוא חתול שמן. באמת. בפעם האחרונה שהלכנו לוטרינר (לפני כחודשיים) הוטרינר אמר כבדרך אגב שהחתול זקוק לאוכל עם פחות שומן ולשים לב לכך. כיוון שהחתול קיבל עוד מלפני כן אוכל של ROYAL CANIN אז פשוט ניגשנו לחנות וקנינו את אותו מזון רק דיאטטי או משהו כזה, או בשמו המדויק: LIGHT 38 . לצערי אין הרבה הבדל לאחר חודשיים, ושאלתי היא: האם להחליף לאוכל המומלץ על ידך כאן בפורום? (למרות שהחתול אוהב מאוד את האוכל שיש לו עכשיו)?

19/03/2005 | 09:21 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום סמדר כלל ברזל : אם מזון דיאטטי אינו עושה את עבודתו מנסים מזון אחר. הצעתי החמה היא Science Diet Light במידה והוא זקוק להורדה קלה של משקל או Prescription Diet r/d אם הוא ממש שמן וזקוק להפחתה מהירה של משקלו. דרך אגב גם הרבה מזון דיאטטי אינו דיאטטי.

19/03/2005 | 19:56 | מאת: סמדר

תודה ד"ר, אגב הערתך על כך ש"גם מזון דיאטטי אינו דיאטטי" - אנחנו אכן חטאנו בכך שהנחנו שניתן אפילו לתת לחתול כמויות אוכל גדולות יותר כיוון שזהו מזון עם פחות שומן... טוב, זאת היתה הערה ו"הארה" בשבילנו.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים