הרניה באזור עצם הזנב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/01/2005 | 16:52 | מאת: נון

לכלב שלי בין ה- 12 ישנה הרניה דו צדדית באזור עצם הזנב. שמנו לב לכך, כאשר ראינו שכלבינו אינו נותן צאוה למרות נסיונותיו, וכאשר מצליח זה מלווה בקריאת כאב או ביציאה חוטית - כאילו משהו חוסם את המעבר ומשאיר פתח צר. בהתחלה הרופא עשה ניקוי ידני של המעיים וזה עזר למספר ימים בודדים , ובנוסף, המליץ לנו לתת לו בונזו או דוגלי ולהוסיף שמן פרפין לכל מנת מזון. אך זה לא עבד.... הבעיה חזרה. מה אפשר לעשות מלבד ניתוח לתיקון הרניה - אנחנו חוששים שהכלב לא יעמוד בכך, ועוד דבר הוא ההחלמה שמצריכה אותנו 24 שעות בבית וזה קשה לנו כרגע. מה עושים? תודה מראש על התגובה.

18/01/2005 | 00:55 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום רב רוב ההרניות הפריאנאליות הן בכלבים זקנים. אין כל בעיה לנתח כלב בגיל זה ולשפר את איכות חיו. חשוב שהניתוח יעשה במקום מאובזר ובעל צוות רופאים ואחיות מיומן ובעל נסיון בפרוצדורות מסוג זה. גם איכות חיו וגם זה שלכם ישתפרו ללא הכר.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים