ריח פה לכלב גדול

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

21/12/2004 | 15:46 | מאת: לילך

ד"ר אילן ברנע שלום רב! הכלב שלי הוא כנעני מעורב עם לברדור בן 11 לפני 3 חודשים הוא סבל מהקאות ושלשולי דם ואושפז בבית החולים הוטרינרי. הוא שוחרר וקיבל שם מזון מיוחד לשבועיים שהכיל קוטג', אשל, אורז לבן וביצה קשה על בסיס יומי. לפתע נעלם לו לגמרי ריח הפה המצחין. לאחרונה הוא חזר לאכול אוכל יבש ואיתו חזרה הצחנה. ניסינו המון סוגי מזון ביניהם:טכניקל,יוקנובה סיניור ועוד... ושום דבר לא עזר. מהו המזון המומלץ ואיך אפשר להימנע מריח זה? בנוסף הכלב היום אוכל אוכל יבש כולל אורז, אשל, קוטג' מה שמשפר את הצחנה באופן ניכר. בתודה מראש לילך

21/12/2004 | 16:14 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום לילך אני דר' איתן ברנע (לא אילן). ריח הפה מקורו במספר מקומות. הראשון הנפוץ והשכיח ביותר הוא זה הנובע מאבן שן ודלקת חניכיים. האחר וכאשר שוללים את הסיבה הראשונית הוא זה הנובע ממערכת העיכול ומקורו מעיבוד המזון בקיבה. במיקרה הראשון חייבים ניקוי אבן שן וטיפול חניכיים. במיקרה השני כדאי להחליף ולחפש מזון שלא ישאיר כל עקבות ריח. הצעתי לנסות מזון Science Diet Senior של חברת "הילס"

מנהל פורום תזונת בעלי חיים