עיקור

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

18/12/2004 | 12:08 | מאת: טל

היי מתי עיקור צריך להתבצע? האם הוא מומלץ? והאם הוא לא יכול לגרום לכלבה שלי להיות עצובה או דיכאונית משום שמעולם לא חוותה המלטה? האם רצוי קודם לתת לה להמליט פעם אחת ואז לעקר אותה? תודה

19/12/2004 | 00:07 | מאת: ד"ר איתן ברנע

אפשר לבצע את העיקור כבר מגיל חצי שנה. במידה ומחליטים שלא מעוניינים בגורים מאוד מומלץ לעקר . העיקור מפחית סיכוני מחלה רבים הנובעים ממערכת הרביה . גם במידה ומעוניינים בגורים מומלץ לעקר בגיל 5 שנים. אין כל השפעה על "מצב הרוח" של כלבה שעוקרה לפני שחוותה המלטה. כל הדיעות על חובת המלטה לפני עיקור הם אגדות שאינן קשורות למציאות

מנהל פורום תזונת בעלי חיים