מזון לכלבים - מה צריך לחפש שיכיל ומה הדגשים בנושא.

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

13/12/2004 | 15:33 | מאת: ארז

שלום! יש לי כלבה בת שנה ושלושה חודשים, מעורבת בינונית (16 ק"ג). אנחנו מקפידים להאכיל אותה במזון יבש, אבל מדי חודש וחצי/חודשיים מחליפים לה את סוג המזון (כל פעם שנגמרת השקית) לטובת גיוון. לעיתים אנחנו מצ'פרים את הכלבה עם חביתה עם חמאה (פעם בשבוע) ולפעמים קצת גבינה כדי לעורר לה את החשק לאכול את המזון היבש (לפעמים אפילו קצת רוטב של בשר עושה את העבודה). הייתי מעוניין לדעת מה נהוג (וכמובן מה הסיבה) לכך שלא ממליצים להחליף מזון לכלב (כדי שלקיבה שלו יהיה "משעמם"), והאם החלפה אינה טובה לכלב. כמו-כן מה עמדתך בנוגע ל"צ'ופרים" האלה (האם להפסיק, אם אפשר אז מה המימון ואיזה סוג של צ'ופר- הבנתי שביצה פעם בשבוע זה טוב לכלב). וכעת לסוגייה החשובה מכל - מה צריך לחפש במזון של הכלב (אני חשבתי שאם אני קונה מזון איכותי אז אני יכול להיות רגוע ומסתבר שצריך לשים לב לאחוז חלבון, שומן וכדומה ולא כל מזון, גם אם איכותי ביותר, הוא בהכרח הטוב ביותר לכלבה שלי). המון תודה מראש !!!

19/12/2004 | 00:16 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום ארז מה לעשות אבל הכלב אינו אדם קטן . כשכזה הוא אינו זקוק לגיוון או תיבול מזונו . בעצם החלפות מזון והוספת חומרי טעם וריח למזונו ,אנו הופכים אותו לבררן. בקיבת הכלב קיימים חיידקים ספרופיטים כאלו שמסייעים בתהליך עיבוד ופירוק המזון הנכנס לגוף . החלפת מזון חדשות לבקרים עשוי לגרום לתסמיני מעיים וקיבה. כדאי לחפש מזון עם קבלות. בדיוק כמו שלכל מוצר יש כזה שמזוהה עם איכות כך גם במזון לכלבים. לך על מותג ידוע ובעל היסטוריה . קנה כזה שיודעים בדיוק מי עומד מאחוריו. שאל מובילי דיעה ובעלי כלבים והסק את המסקנות הנכונות. כל מי שמדבר איתך על אחוזי חלבון שומן וכו' , מטעה ולא מתמצא . כדוגמא אחוז גבוה של חלבון ירוד בעל נעכלות נמוכה וערך ביולוגי דל ירוד ברמתו ובתרומתו מחלבון איכותי בעל נעכלות וערך ביולוגי גבוה. אי לכך כאשר ידברו איתך בפעם הבאה על אחוזי חלבונים שומנים וכו' פשוט תחייך .

21/12/2004 | 18:37 | מאת: ארז

שוב שלום ותודה לך! הייתי מעוניין לקבל עוד 2 הבהרות קטנות לגבי אוכל - 1. האם גם לתת קצת שאריות של מזון מעורבב עם האוכל היבש כדי לגרום לכלבה להתחיל לאכול זה הרגל שכדאי להיפטר ממנו (היום הכלבה לרוב לא נוגעת במזון שלה אם לא שמים לה משהו, קטן ביותר, שיגרום לה להתחיל ללקק את האוכל ואז היא כבר ממשיכה עם כל המזון היבש). - במקרה הזה אני חוזר לשאלתי לגבי גבינות לבנות וחביתה פעם בשבוע. 2. לאחרונה נתקלתי בתופעה בה הכלבה אוכלת עשבים שוטים/דשא ומיד לאחר מכן מקיאה. הבנתי שזה מנהג שהכלבים עושים בכדי לנקות את הקיבה שלהם ולא צריך להפסיק אותה אם היא עושה את זה (כמובן שהיא לא עושה את זה כל הזמן אלא רק לפעמים). האם אכן מדובר בפעולה לניקוי הקיבה ומכאן שההקאה המתלווה בריאה ? המון תודה שוב, ארז.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים