כלבת הבוקסר שלי מאוד אוהבת לאכול את השיארים.

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

04/12/2004 | 19:51 | מאת: שמואל

כלבת הבוקסר שלי מאוד אוהבת לאכול את השאריות שנותרו מהארוחה שלנו, השאריות אלו כוללים אורז עצמות ושאריות עוף ובשר. יש לציין שזה קורה פעם בשבוע, ובשוטף היא מקבלת נוטרהנגטס (שישה ימים בשבוע), האם זה בסדר או עדיף להימנע מכך (זהו האוכל שהיא הכי אוהבת (השאריות) ולעיתי נראה שהיא ממש מחכה להם, כשאנו חוזרים מארוחת שבת היא יוצאת אלינו ומחפשת את השאריות ברכב).

05/12/2004 | 10:10 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שמואל כל הכלבים אוהבים שאריות. האם זה טוב - לא תמיד. כאשר אתה מאכיל שאריות אין לך בקרה על מרכיבי המזון שאתה נותן לכלבך. ידוע שחלבונים בכמות גדולה עשויות להזיק (כליות ,כבד) ידוע שהזרחן אשר נמצא בכמויות עצומות בבשר , בעיקר בעוף , רעיל לכליות. ידוע שכמות גדולה של מלח עשויה לפגוע במערכת כלי הדם והלב. שאריות כמו אורז או פסטה אינן מזיקות (אבל משמינות) . עצמות עשויות לפגוע במערכת העיכול - הן אינן מתעכלות על ידי הגוף. חשוב להדגיש, לא כל מה שטעים הוא בריא . חשוב להזכיר כי כלב אינו אדם קטן בניגוד למה שחושבים רבים .

מנהל פורום תזונת בעלי חיים