כמות אוכל לכלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/11/2004 | 16:57 | מאת: גיא

שלום רב, יש לי גולדנית מעורבת, בת שנה וחצי, היא שוקלת 20 קילו. (כ40 פאונד), כעת היא אוכלת סיינס דיאט. על השקית כתוב שכלב במשקל כזה צריך לאכול בין 2 ורבע עד 3 כוסות ביום. מה זה כוס? איזה סוג של כוס? כמה גרם צריכה כלבה כזו לאכול ביום? בתודה

18/11/2004 | 00:31 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גיא הכמות המומלצת אינה חוק חד משמעי אלא המלצה בלבד. לכל כלב יש את המינון המתאים לו כמובן שזה שפעיל מאוד חייב יותר אנרגיה מזה שזרוק מול המזגן רוב היום. לעיתים התנודות מהכמות המומלצת הן עצומות (כלפי מעלה וכלפי מטה). נקודת הפתיחה לכלבתך היא כ 280 גרם. חשוב לבחון לאורך כל הזמן את מצבה הגופני של כלבתך , חיוניותה ובריאותה. לשאלתך ,כוס מדידה של סיאנס דיאט מכילה כ- 100 גרם מזון - ניתן להשיגה בחנויות המוכרות סיאנס.

18/11/2004 | 19:16 | מאת: גיא

שוב שלום, שקלתי את האוכל של הכלבה, ו280 גרם נראה לי קצת הרבה. עד עכשיו היא הייתה אוכלת כשתי כוסות של יוקונובה, עתה החלפנו לה לסיינס ו280 גרם יוצא קצת למעלה מ3 כוסות (אותה הכוס כמו שהשתמשתי ביוקונובה). איני בטוח אם זה לא יותר מדי. אודה לך על דעתך בנושא.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים