אני מבולבלת בקשר למתן אוכל לחתול

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

15/11/2004 | 02:30 | מאת: בקי

שלום דוקטור, שמי בקי ויש לי חתול בן כמעט ממש 3 שנים. עד עכשיו לפי המלצת הוטרינר הייתי מאכילה את החתול ב-שימורים (אוכל רטוב איכותי), כדי להמנע מבעיות דרכי השתן וכל מיני מחלות ועצירויות וכו'. חשכו עיניי ששמתי לב שבי לא שותה כמעט בכלל אולי פעם בשבוע הוא היה לוקח כמה לגימות יותר מזה הצלוחית הייתה מלאה מים (עקבתי אחריו). קיבלתי דוגמית של 25 גרם של אוכל ברמה פרימיום ונתתי ל-בי והוא פשוט טרף את זה!!! וגם הוא התחיל לשתות יותר (47 שניות של שתייה בכל פעם - כן כן מדדתי כדי לראות שהוא שותה מספיק ולא כמה ליקוקים) (חילקתי את הדוגמית לכמה פעמים יחד עם אוכל רטוב) ועכשיו הוא רוצה ככה כל הזמן רטוב ויבש ואם אין אוכל יבש הוא מסרב לאכול ונצמד למקרר כמו "הומלס". אני צריכה את עצתך המקצועית והנבונה האם לשלב לו ככה כל הזמן בתפריט היומי אוכל רטוב ויבש וכמה גרם סך הכל חתול צריך לאכול? - כי לפי מה שהוא מבקש ואוכל הוא היה אוכל ליום כ-75% מהקופסת השימורים (משקל הקופסה 340 גרם - אוכל איכותי). ועכשיו שנתתי לו מהדוגמית זה הפך להיות 50%-60% אוכל מקופסה - ודוגמית (25ג') של אוכל רטוב (במשך כל היום). האם זאת תזונה נבונה? האם ככה יהיה לו בעיות בדרכי השתן? האם אני גורמת לו לנזק? וגם שמתי לב שעכשיו הוא יותר רגוע ונחמד. מה עושים אני בדילמה אני לא רוצה רגשות אשמה שאני אגרום לחתול היפה שלי לחלות (סליחה שבילבתי את כל מה שכתבתי אבל קשה לי) אשמח לשמוע את עצתך אם תרצה גם לדעת איזה אוכל בחרתי לו אשמח גם להגיד לך, אני לא יודעת אם זה נימוסי להגיד את שמות המוצרים בפורום

15/11/2004 | 07:54 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גברת בקי נארה שאת עוסקת יותר במחקר מעמיק על הרגליו התזונתיים של חתולך מאשר בהאכלה פשוטה. ולעניין : אין כל מניעה להאכיל אותו במזון יבש או במזון משומר או שניהם גם יחד. כיום המזונות המשובחים מונעים את הבעיות השכיחות בדרכי השתן על ידי החמצתו והפחתת כמות המגנזיום במרכיביו. חתולך יודע בדיוק מה טוב לו והראיה הוא יותר רגוע שמח ושליו. גם בנושא השתיה אל לך לשבת עם סטופר ולמדוד את כמות השתיה שלו. המדד הנכון הוא לבחון את מצב החתול - עליז , שמח בעל תאבון = בריא. במזון המשומר יש כ 70 אחוז נוזלים ,כאשר הם מוזנים במזונות יבשים הם שותים יותר .

מנהל פורום תזונת בעלי חיים