תגובה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

14/11/2004 | 14:35 | מאת: שרונה

הטבלה מראה את אחוז הקלוריות שמקורן בשומן, חלבון ופחמימה- מתוך סך כל הקלוריות. היא חושבה לפי אחוז המרכיב התזונתי כפול היחס הקלורי שבין שומן לפחמימה. הלא כך? מישהי מפורום אחר טענה שאמרת שהטבלה היא "שטויות" כי אמרת לה שאי אפשר לחשב את הנתונים כפי שהוצגו בטבלה. מה דעתך?

14/11/2004 | 16:39 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שרונה אמנם דיברה איתי אישה חביבה חברת הפורום וסיפרה לי על טבלה (שאותה ראיתי רק ביום למחרת ) ושאלה אותי עם % המרכיבים הוא ערכם הקלורי . לפי הסבר זה השבתי לה כי % מרכיבים מתייחס לכמות של כל אב מזון מתוך כלל המזון ולא לערך קלורי. באותה נשימה אמרתי לה שערך קלורי נמדד על סמך כמות הקלרויות למשקל מזון מסויים ואמנם כאשר מגדירים מזון מסויים מציינים גם את כמות הקילוקלוריות לק"ג (כדוגמא) . ראיתי את הטבלה אשר בה מחושבים אבות המזון כ % מהאנרגיה הכוללת של המזון . זו בהחלט גם דרך למדוד אנרגיה של מזון מסויים. לסיכום הטבלה בהחלט משקפת נקודת מבט נוספת בה מחושבת כמות האנרגיה הכללית לפי האנרגיה סיכום אנרגטי של כל מרכיב ומרכיב על % תכולתו במזון. שאלה שלי אלייך ,למה זה טוב ? הווה אומר האם להגיד שק"ג של מזון זה או אחר מכיל כמות של קילוקלוריות לא מסבך פחות את החיים ?

15/11/2004 | 00:18 | מאת: שרונה

זה טוב לשם הרכבת תפריט דיאטתי שבו מרבית הקלוריות מגיעות ממרכיב מסוים. למשל דיאטת חלבונים אם שמעת עליה...אם אני רוצה לאכול 1500 קלוריות ביום למשל ואני רוצה שרב הקלוריות יבואו מחלבונים למשל... בכל מקרה, נאמר בפורום השני כי אמרת כי הטבלה היא שטויות- ואיננה נכונה, רק רציתי לבדוק אם אכן זה מה שאמרת- כנראה שלא.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים