מה מותר ומה אסור?

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

24/07/2004 | 14:15 | מאת: שיראל

שלום ד"ר. אני כבר ממש מבולבלת מה מותר ומה אסור לכלב לאכול. 1)מוצרי חלב כגון: חלב, גבינה לבנה 5%, יוגורט- מותר? 2)לחם- לחם שחור, לחם לבן- מותר? אולי תוכל לפרט מה אסור בשום אופן, מה עושה נזק, מה לא כדאי. וגם איזה מאכלים חוץ מאוכל של כלבים יבש ורטוב- הם בריאים לכלב? איך ניתן להעשיר את תזונתו ע"י מאכלים בייתים של יהיה לו משעמם וכדי שיהייה כלב בריא וחזק

26/07/2004 | 08:11 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שיראל נתחיל במה אסור בתכלית האיסור. בצל , שום (למרות יש חוכמולוגים שיספרו לך שהם משתמשים בשום לטיפול בתולעי מעיים), שוקולד. מאכלי חלב שהזכרת לא גורמים לנזק (גם לא תועלת רבה) למעט מקרים בהם אין לחיה אנזים שמפרק אותם. אין כל בעיה להוסיף מאכלי בית שונים במינון הגיוני . אין כל מניעה לתת פחממות כמו פסטה או אורז ,ירקות פירות וכו'. כדאי מאוד לא להגזים ברמות החלבונים (בשר). האוכל הכי בריא לכלב הוא מזון תעשייתי איכותי שאבות המזון בו מאוזנים ואיכותיים. מזונות אלו מותאמים לגיל ולרמות פעילות. חשוב להבין הכלב מטבעו אינו בררן , אנו הופכים אותו לכזה. לא קיים מושג של "הכלב משתעמם מהאוכל" זו היא פרשנות שלנו

מנהל פורום תזונת בעלי חיים