תכולת שומן במזון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

27/04/2004 | 19:26 | מאת: שרית

ד"ר שלום, הכלבה שלי, רועה גרמנית בת 11, סובלת מאי ספיקת לבלב (EPI). ההמלצות אומרות שהמזון של כלבים שסובלים מאי ספיקת לבלב צריך להיות דל שומן ודל סיבים: לא יותר מ- 4% סיבים ולא יותר מ-12% שומן. כל מזונות הכלבים שבדקתי מציינים את תכולת השומן בצורה קצת לא מובנת. לא מצוין אחוז מדויק, אלא למשל: Crude Fat not less than 11% או Fat 11% minimum מדוע אין אפשרות לציין את תכולת השומן במדויק ? האם אני צריכה להסיק שתכולת השומן היא מינימום 11%, אך יכולה להיות בפועל גם 15% או אף יותר ? תודה מראש וחג שמח.

28/04/2004 | 08:41 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שרית הצדק בהחלט איתך. אלו הן דרישות החוק ועל סמך זה את יכולה להסיק עד כמה "מדוייקות" האנליזות על גבי השקים. קיימים בשוק מספר מזונות רפואיים המומלצים להזנת כלבים הסובלים מדלקת לבלב ( Non Hyperlipedemic ) כמו Prescription Diet i/d ומדלקת לבלב Hyperlipedemic (נראה כי מסוג זה סובל כלבך) Prescription Diet w/d וגם מסוג r/d . כל המזונות הם מתוצרת Hill's . תכולת השומן ב r/d הוא 8% ותכולת השומן ב w/d הוא 8.1% . אני מניח שמזונות אלו מתאימים למטרתך. ניתן להשיג אותם באמצעות רופאים וטרינרים.

28/04/2004 | 21:14 | מאת: שרית

ד"ר ברנע שלום, חיפשתי מידע באינטרנט על המזון שהמלצת (באתר: http://www.prescriptiondiet.com/owner/owner_prescription_diet.jsp ) ונתקלתי באותה בעיה. ברשימת ה-Product Characteristics של ה-w/d כתוב: "Fat 6.0 min" - כלומר, מינימום 6%. כך שבפועל זה שוב יכול להיות הרבה יותר מ-6%, לא ? ובעיה נוספת ומשמעותית יותר, היא שמזון זה מכיל Crude Fiber 20.0 max בעוד שההמלצה היא כאמור על פחות מ-4% סיבים. במזון r\d תכולת הסיבים אפילו גבוהה יותר: Crude Fiber 26.0 max. כך שעושה רושם ששני המזונות אינם מתאימים. נקודה נוספת שמפריעה לי במזונות Hill's, מלבד מחירם המאד (מאד!) גבוה יחסית למזונות סופר-פרמיום אחרים, היא העובדה שהמרכיב הראשוני הוא Corn meal, כלומר קמח תירס. ע"פ מיטב ידיעתי, לתירס רמת נעכלות נמוכה מאד (בהשוואה לאורז למשל), וכן עלול לגרום לאלרגיה. מרכיב בעייתי נוסף בעיני הוא ה - chicken by-product meal , כלומר קמח מתוצרי לואי של עופות. ע"פ מיטב הבנתי, תוצרי לואי של עופות הם החלקים שאינם ראויים למאכל אדם, והם בעצם הפסולת של תעשיית הבשר, כגון: העצמות, העור, הכרבולת, הרגליים כולל הציפורניים, המקור, הנוצות וכו'. אני תוהה מדוע מזון כ"כ יקר ברמת סופר-פרמיום מכיל מרכיבים אלה. האם המטרה של שימוש בתירס במקום באורז, ובתוצרי לואי של תעשיית העוף במקום בבשר עוף אמיתי, היא לחסוך ? ואם כן - מדוע החיסכון אינו מתבטא גם במחיר המוצר הסופי ? תודה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים