עצירות אצל כלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

18/04/2004 | 21:23 | מאת: אבי

שלום ד"ר, בבעלותי זאב לבן בן 5, לאחרונה(חודשיים לערך) הוא בוסל מעצירות, מלווה בנפיחות באזור פי הטבעת, בנוסף יש לו גם כאבים כשאני נוגע באזור. נתתי לו שמן פרפין להקלה על היציאות , הייתה הקלה קטנה אך לא לטווח הארוך. הייתי רוצה לדעת אם זה קשור לתזונה שאני נותן לו (אוכל יבש) או שמא משהו אחר. אודה על עזרתך.

18/04/2004 | 21:59 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום אבי לאור זה שציינתה כי יש נפיחות באזו פי הטבעת נראה לי כי מדובר ב Perineal Hernia . תופעה בה שרירי הרקטום נקרעים וגורמים לצואה להצטבר באזור פי הטבעת. כדאי לגשת לוטרינר על מנת לשלול בעיה זו. שמן פראפין או כל מרכיב אחר לא ישפר את הבעיה במידה והיא קיימת .

מנהל פורום תזונת בעלי חיים