תאבון מוגבר

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

13/10/2003 | 10:28 | מאת: טל

שלום ד"ר, כלבי המעורב בן ה-7 פיתח לאחרונה תאבון יוצא דופן, הוא דורש כל היום לאכול, האוכל שהוא מקבל זה בונזו בשר, שתי כוסות ליום המתחלקות לשתי ארוחות ביום. בשבועיים האחרונים, כשעה או שעתיים אחרי הארוחה הראשונה (שהוא מקבל ב12 בצהריים) הוא "מתחנן" לעוד, ואותו הדבר בארוחת הערב בשבע בערך. כלבי שוקל 9 קילו וזו כמות האוכל שהוא אכל כל השנים, שום דבר לא השתנה בפעילות הגופנית שלו, לכן פניתי אלייך בשאלה האם יש לי סיבה לדאגה או שמא הכמות כבר לא מספיקה לו? תודה רבה.

16/10/2003 | 00:38 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גם לך תאבון יוצא דופן באופן פתאומי מצריך בדיקה רפואית. ישנן מספר מחלות אשר גורמות לתאבון מוגבר . לדוגמא מחלת הסכרת בה גם יש רצון לשתות בכמויות . מחלה שנקראת Cushing שבה יש הפרשה מוגברת של בלוטת יתרת הכליה. גם כאן יש תאבון מאוד מוגבר . את המחלות המוזכרות ניתן לבדוק על ידי בדיקת דם. במידה וכלבך ימצא בריא כדאי לבדוק אם המזון מספק לו את רמת האנרגיה הדרושה לו לקיום היום יומי.

17/10/2003 | 16:29 | מאת: טל

שבת שלום דר', לא שמתי לב לצימאון יוצא דופן אצל כלבי, אפשר לומר כעת שהוא קצת נרגע כי העליתי לו את כמות האוכל, אבל הייתי רוצה לדעת על עוד תסמינים הקשורים למחלות שהזכרת, ואם (ואני מקווה מאוד שלא...) קיימת סכנת חיים. האם יכול להיות שהכמות עצמה לא מספיקה לו?, האם ידוע לך כמה מומלץ לכלב במשקלו וגזעו לאכול ביום? תודה.

17/10/2003 | 16:29 | מאת: טל

שבת שלום דר', לא שמתי לב לצימאון יוצא דופן אצל כלבי, אפשר לומר כעת שהוא קצת נרגע כי העליתי לו את כמות האוכל, אבל הייתי רוצה לדעת על עוד תסמינים הקשורים למחלות שהזכרת, ואם (ואני מקווה מאוד שלא...) קיימת סכנת חיים. האם יכול להיות שהכמות עצמה לא מספיקה לו?, האם ידוע לך כמה מומלץ לכלב במשקלו וגזעו לאכול ביום? תודה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים