תזונת גורי חתול

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

18/04/2004 | 11:06 | מאת: ציפי

שלום מצאתי בחצרי שני גורים בני כ3 שבועות נתתי להם לאכול מזון חתולים מקופסא מעוך ורך והוספתי קצת גבינה/שמנת וחלב עם לחם . הגורים כבר אוכלים זאת מזה שבוע ומצבם טוב אך אתמול שמתי לב שאחד מהם משלשל כלומר ניגש הרבה ועושה צואה רכה וצהובה וכן שפי הטבעת שלו אדום וקצת בולט. מה כדאי לעשות להחליף מזון ?האם הוא חולה? בינתיים מרחתי לו משחה לבנה מרגיעה. אשמח לייעוץ מהיר תודה.

18/04/2004 | 11:24 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום ציפי מוצרי חלב עשויים לגרום לצואה רכה ולשלשול. כפי ששמת לב לא מדובר על כל החתולים אל על אחדים מהם. מתן צואה בתכיפות גבוהה ושלשול אמנם גורמים לפרולפס (יציאה , בליטה) של פי הטבעת וזיהום מקומי אשר גורם לאדמומיות . נכון עשית שמרחת לו משחה מרגיעה וכדאי להמשיך בכך. לגבי התזונה כדאי לנסות מזון משומר לגורי חתולים ללא תוספות גבינה או שמנת ולבדוק את תגובת החתול. לעיתים השלשול הופך לכרוני ומצריך ביקור במרפאה וטרינרית. בהצלחה. תמשיכי במצווה המבורכת.

18/04/2004 | 11:46 | מאת: ציפי

שלום ותודה על תשובתך יש לי שאלה נוספת האם מזון יבש יכול לעזור להפחית את כמות היציאות? האם יש סוג מומלץ?

מנהל פורום תזונת בעלי חיים