כמות האכלה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

29/03/2004 | 08:18 | מאת: רמי

שלום, יש לי גולדן רטריבר בן 4 חודשים הוא שוקל 18.5 ק"ג . עד היום הוא אכל יוקונובה כבש ואורז, ובימים האחרונים החלטנו לעבור לפרופלן(כבש ואורז). לפי טבלת האכלה של יוקונובה הוא קיבל משהו כמו 480 גרם ביום . בפרופלן כתוב שצריך לתת לו 230 גרם ביום !!! פחות מחצי ממה שהיה מקבל עד עכשיו. האם זה נראה לך הגיוני ? אני כבר לא יודעת למי לפנות , נאמר לי שאין לפרופלן שירות לקוחות בארץ , היבואן טוען שמה שכתוב על האריזה זה מה שנכון וג´נגו שלי נראה רעב...אודה לך על התגובה

29/03/2004 | 08:19 | מאת: ד"ר איתן ברנע

לצערי הרב מספר חברות מנצלות חוסר פיקוח ואכיפה על טבלת האכלה וזאת למה ? כי כך הן מראות לכאורה כי המזון שלהם בסופו של יום יותר זול מהאחר. אולם הכלב מצביע בקיבתו , קשה לי להאמין שמבחינה אנרגטית כמות של 230 גרם פרופלן = ל 500 גרם יוקנובה. על פניו נראה לי כי אם תמשיכי באותה מדיניות ג'נגו שלך ימשיך לרעוב וירד במשקלו. השיטה הבדוקה היא לספק מינון הגיוני והייתי מתחיל עם 400 - 450 גרם לפחות ולעקוב אחרי התפתחותו , חיוניותו והתנהגותו של ג'נגו. האם הוא רעב מאוד ? פחות פעיל ? וצלעותיו בולטות , הרי שחסרה לו אנרגיה וכדאי להעלות את הכמות . השמנה בודקים על ידי בדיקת הריפוד שמכסה את הצלעות. במידה וצריך ללחוץ חזק על מנת למצוא את הצלעות הרי שכלבך במשקל עודף

מנהל פורום תזונת בעלי חיים