חתול מסרב לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/03/2004 | 22:16 | מאת: נתי

שלום יש לי חתול (רחוב)בן 8 חודשים שמאז שהוא נולד הרגלנו אותו למזון יבש ורטוב מזה מספר חודשים הוא מסרב לאכול מזון לחתולים מכל סוג שהוא הוא מוכן לאכול רק אוכל מבושל אנחנו מתוסכלים ולא יודעים מה לעשות איתו וישנה עוד בעייה שהוא כמעט ולא שותה כל היום האם יש פתרון למצב בתודה נתי

18/03/2004 | 08:02 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום נתי לא ברורה לי השאלה מאחר ואתה מציין כי החתול הורגל למזון תעשייתי ויחד עם כך מקבל מספר חודשים מזון מבושל ? השגיאה הנפוצה היא חשש שאי אכילה של מספר שעות (או יום) תזיק לחתול. אסור להתפתות מאחר והולכי על ארבע הם מספיק אינטלגנטיים להבין שמזון מבושל טעים יותר ממזון תעשייתי. קשה להחזיר את הגלגל אחורה אולם ניתן לנסות. כדאי להאכיל בדוגמיות מזון (ניתנות בחנויות ללא תמורה) ולחפש את אלו האיכותיים אך גם הטעימים לחתולכם. ניתן גם לנסות מספר מזונות משומרים, אולי יתמזל מזלכם והוא יתרצה. חשוב לא להישבר, אי אכילה מיידית עדיין לא צריכה להרפות את ידיכם חייבים להתעקש. אסור להרעיב חתולים מעבר ליום אחד (בניגוד לכלבים) מאחר והם מפתחים תסמין שבו יש חדירת תאי שומן לכבד. לסיכום פשוט לנסות ולהתעקש . בהצלחה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים