כלב "טורף"

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

16/03/2004 | 09:34 | מאת: גילי

שלום לך. יש לי גולדן בן השלושה חודשים (כבר ארבעה). בכל זאת מאז שהחלפנו לו את האוכל ל - science diet הוא טורף את הצלחת תוך פחות מ 20 שניות הוא בכלל לא לועס אפילו לא גרגיר אחד..לפעמים גם כשאנחנו נוסעים איתו נסיעות ארוכות אז הוא מקיא ומה שאנחנו רואים בקיא זה אך ורק גרגירים שלמים..בנוסף הוא ניראה גם נורא רעב ומחכה לעוד לאחר שהוא מסיים את הצלחת..חוץ מזה הוא נראה ממש טוב מאז האוכל החדש וכמובן רואים בפרווה..אבל כמובן חוץ מהאוכל שלו אנחנו נותנים לו צ''ופרים של כלבים בזמן אילוף וגם יש לו עצמות ללעיסה..שאותם הוא מחסל תוך יומיים שלושה וזה נורא קשה לגמור עצם כזאת.. האם אתה ממליץ אולי להוסיף עוד מזון בכל ארוחה? ואגב יש לך אולי דרך לשקול את הכלב? אנחנו לא יכולים כל שבועיים ללכת לוטרינר בשביל לשקול אותו..והרי אנחנו צריכים לדעת את המשקל בשביל כמות המזון. תודה מראש ומצטערת על אורך השאלה. מאת= גילי

17/03/2004 | 17:07 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גילי הכלב טורף מאחר המזון פשוט טעים במיוחד . לא נשכח שמדובר גם בגולדן. כלב מקיא בנסיעות כתוצאה מ Motion Sicknes (תנודות נסיעה) . אין כל בעיה אם כלבך אוכל גרגירים שלמים ללא לעיסה הקיבה כבר עושה את פעילות העיבוד. לגבי כמויות המזון הרצויות , פשוט כדאי לבדוק את ריפוד הצלעות. מרופדות מדי = שמן , נראות לעין ובולטות = רזה. שקילת כלב יכולה להעשות באמצעים ביתיים על ידי שקילה עם הכלב על משקל ביתי והפחתת משקל השוקל.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים