גור רזה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

16/03/2004 | 09:27 | מאת: אלי

שלום רב, כלב הבוקסר שלי הוא בן 4.5 חודשים. הוא אוכל מזון גורים איכותי, בכמויות המומלצות ואף יותר. הכלב פעיל ואנרגטי. למרות זאת הוא נראה רזה מאד ועצמות הצלעות והאגן בולטות, הוא פשוט "מסרב" להשמין. האם אתם ממליצים להיכנס לסדרת בדיקות מעמיקה לגילוי בעיות במעיים או אחרות? מאחר והוטרינר לא גילה בעיה מיוחדת בבדיקה ראשונית. אודה לתשובתכם. אלי. מאת= אלי

17/03/2004 | 16:23 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום אלי המדד הנכון לבדיקת הכלב הוא התפתחותו , חיוניותו והמראה שלו. במידה ומדד זה מתקיים ובבדיקה וטרינרית הכלב נמצא בריא , הסר דאגה מליבך. אין יש מאין על מנת להיות פעיל ואנרגטי כדבריך , הוא חייב לקבל אנרגיה ממקור כלשהוא ואמנם הוא מקבל אותו מהמזון. בדיוק כמונו קיימים כלבים שאוכלים כמות קטנה ומשמינים ואחרים שאוכלים כמות גדולה ונשארים רזים. כלבך בגדילה ולעיתים הוא חסר פרופורציה - גבוה ורזה. בגיל 14 חודש הוא מתרחב ומתרפד והפרופרציות משתנות. לסיכום כלבך בריא ולא הייתי מכניס אותו ואותך לסדרת בדיקות אשר יפגעו בכלבך ובכיסך. זכור - עדיף כלב בריא ורזה בגיל הגדילה מאשר כלב שמן וכבד בגיל הגדילה (משליך על הבגרות).

מנהל פורום תזונת בעלי חיים