מחלות טיפוסיות לבוקסרים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

13/03/2004 | 23:54 | מאת: בעלים של בוקסרית

שלום ד"ר, האם ניתן לאפיין מחלות טיפוסיות לזני כלבים? ברשותי כלבה בוקסרית (גזעית) בת שלוש. האם נכון הדבר כי בוקסרים נוטים לחלות בסרטן ומיני בישין דומים יותר מאשר גזעים אחרים? האם קיימות מחלות טיפוסיות לגזע זה? בתודה מראש, הבעלים הגאים (אך מודאגים)

15/03/2004 | 10:07 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום בהחלט כן , קיימות מחלות הקשורות לגנים של זני כלבים גזעיים. לגבי הבוקסר הדבר היה נכון עד לפני מספר שנים . לבוקסרים היו למעלה מ 50 אחוז יותר גידולים מאשר גזעים אחרים. משך השנים האפיון הזה הולך ופוחת מאחר ומשביחי הגזע מרביעים את אלו שיש להם פחות נטיה לחלות במחלות ממאירות. ידוע לי כי התחילו עם השבחה זו בגרמניה.

18/04/2004 | 21:45 | מאת: סשה

יש לכלב שלי מחלה או משהו אחר. שבגלל הכלב לא אוכל מטיל או כל פעילות אחרת הוא רק ישן מה לעשות?

מנהל פורום תזונת בעלי חיים