גיוון מזון הכלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

28/02/2004 | 22:12 | מאת: דר אלכס גלר

שלום, לנו כלב גדול כנראה מעורב זאב וגולדן במשקל 45 קג. הכלב אוכל פרופק ולפי האריזה זקוק ל250 גר פעמיים ביום הכלב תמיד נראה רעב (אולי זו תכונה טבעית). שאלותי: 1. האם המנון הנ"ל נראה נכון 2. האם באמת יש צורך לגוון את מזונו של הכלב, "לאכול במבה כל החיים" כפי שכתבה אחת המבקרות בפורום. ואם כן כיצד לגוון את מזונו שלא יגרם לו נזק בתודה מראש דר גלר

29/02/2004 | 08:37 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום דר גלר למרות שאיני מכיר את המלצות האכלה של היצרן , המינון המצויין נראה לי מועט מדי לכלב במשקל 45 ק"ג. רעב נובע משלש סיבות. הראשון - חוסר איזון בין האנרגיה הדרושה לאנרגיה המתקבלת מהמזון . התוצאה הכלב רזה ורעב לכל דבר אכיל. השניה - אופי גרגרני או כפי שמתואר אחד כזה בין הולכי על שניים "אכלן כפייתי" . והשלישי - מחלה כגון סכרת , תפקוד יתר של בלוטת יתרת הכליה (Cushing ) מחלות אשר גורמות לכלב לאכול כמעט כל דבר וללא הפסקה. קל לטפל בסיבה הראשונה . פשוט להגדיל את המינון (אפילו להכפיל אותו) ולבדוק את תגובותיו ומשקלו של הכלב. הסיבה השניה ניתנת לטיפול על ידי מזונות דיאטטים המכילים סיבים לא מסיסים . אלו גורמים להרגשת שובע. לגבי השלישית כמובן טיפול רפואי. אין כל צורך לגוון את מזונו של הכלב. הוא אינו זקוק לכך . קנה לו מזון מלא מאוזן ואיכותי , התאם אותו לגילו ולרמת פעילותו , וקבל כלב בריא , נמרץ ויפה.

01/03/2004 | 11:02 | מאת: דפנה המקורית

בוודאי שכדאי לגוון את מזונו של הכלב. ראה מקרה רמדיה - אימהות שנתנו רק מזון אחד של חברה ידועה עם מוניטין. איזה סיבה יש לך לא לגוון ? המקור לגישה לפיה לא צריך לגדל, היא מחינוך דורות של ביולוגים ווטרינרים לגדל עכברי מעבדה בכלוב קטן, סטנדרטי, עם אוכל אחיד בשעות קבועות. אין שום בסיס מחקרי מדעי שנותן עדיפות לתת רק מזון אחד כל החיים. היום הגישות המודרניות בגידול בעלי חיים, מתייחסות אחרת. בגני חיות למשל מקפידים לתת מזון מגוון, וגם בצורה מעניינת, למשל לתוכי תולים פירות על ענף, לקופים שמים בוטנים בבקבוק - שתהיה להם תעסוקה ויצטרכו להוציא, או לכאלה שמחפשים מזון בין העלים על הקרקע מחבאים בכוונה מזון כך.

02/03/2004 | 17:23 | מאת: שחר

עבור אוטו - לא משנה הטעם, שמים שמן, דלק וזהו. אצל כלב זה אחרת. כלב זה לא חפץ. בגישות המודרניות בהחלט מגוונים את האוכל, וגם מגישים אותו בצורה מעניינת. ובעניין אוכל מסחרי - אין שום חברה מסחרית שיש לה הוכחות שהאוכל שלה באמת טוב לטווח ארוך. אין חברה שמפרסמת נתונים לגבי נסיונות האכלה שלה עם מזונות שלה לטווח ארוך, ואין שום סיבה לסמוך על חברה אחת בלבד.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים