תזונה דלת מגנזיום לחתולים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

27/02/2004 | 12:27 | מאת: מיצי

איזה כמות במזון לחתולים נחשבת לדלת מגנזיום? מבדיקה שערכתי - רוב המזונות היבשים לחתולים מכילים 0.12% מגנזיום האם 0.1% נחשב לדל מגנזיום ? האם 0.09% נחשב לדל מגנזיום ? האם 0.075% נחשב לדל מגנזיום ? תודה מראש

28/02/2004 | 10:48 | מאת: ד"ר איתן ברנע

כאשר מדובר במזונות יבשים דל מגנזיום הוא באזור 0.07% לחתול בוגר ו 0.085 לגור חתולים . כמובן ש 0.12% אינו דל מגנזיום. המגנזיום הוא המינרל השלישי בגודלו (אחרי סידן וזרחן) אשר משמש לבניית העצם. הוא מרכיב זול ביותר ולכן רבים מהמזונות מכילים עודפים ממנו. כמות גדולה ממנו במזון משמשת כחומר בניה לחול ולאבנים אשר נבנים בשלפוחית השתן (גם בכלבים) .בחתולים זכרים הוא הגורם לחסימות בדרכי השתן . תסמין אשר גורם למוות במידה ואינו מטופל בזמן .

28/02/2004 | 19:08 | מאת: מיצי

מנהל פורום תזונת בעלי חיים