אוכלת פחות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

25/02/2004 | 14:28 | מאת: שני

שלום דר' שלום, יש לי פוינטרית בת שנה וחצי שאוכלת אוכל משומר של הילס. רק לאחרונה > > שמתי לב שאני אמורה לתת לה שתי פחיות ביום ולא אחת. ניסיתי אבל היא לא רוצה , > > היא אוכלת פחית ולא רוצה יותר לאכול. מה לעשות? > > תודה >

25/02/2004 | 21:28 | מאת: שחר

תראי כמו שעם בני אדם אי אפשר ללכת בדיוק "לפי הספר", ככה זה גם עם כלבים. אז גם אם קראת נכון, אי אפשר בדיוק לפי הספר. מה עושים ? ראשית - לא מיד צריך להיות בטוחים שמשהו לא בסדר. לכלבה יתכנו חושים בריאים שאומרים לה מה לעשות יותר טוב מכל ספר. אם נראה לך שיש אפשרות שיש לה בעיה רפואית - יש לבדוק זאת עם ווטרינר. שנית - יתכנו סיבות למשל שהיא מעשה באוכל, או שלכלבים שונים צרכים שונים, והיא צריכה פחות. אולי יש לה רמת פעילות נמוכה יחסית - לא כל דבר צריך להיות לפי האוכל. עוד משהו - זוכרת את מקרה רמדיה - שאז נתנו מזון רק של חברה אחת ותינוקות מתו ? לא כדאי לסמוך על חברה אחת, וכדאי לגוון את המזון בכל מקרה ובצורות שונותה (תוספת של מזון ביתי, או גיוון עם מזון מסחרי של חברות אחרות).

26/02/2004 | 08:37 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שני כמות האכלה יומית מומלצת , כשמה כן היא : המלצה בלבד. לדוגמא, אני מכיר אישית > כלב במשקל של 55 ק"ג אשר אוכל 280 גרם סיאנס ביום (הכמות האכלה המומלצת גדולה > ביותר) הכלב נראה מדהים , מרגיש מצויין ומתפקד מצויין . וזו גם התשובה לך. לכל > כלב וכלב כמות אישית משלו ולכן אין זה מפליא וגם לא מוזר שכלבך אוכל חצי מהכמות > המומלצת. הוא נראה טוב ? מרגיש טוב ? חיוני ושמח ? זה המדד.

26/02/2004 | 19:56 | מאת: דפנה המקורית

כל אחד הוא קצת אחר. כלב זה לא חפץ, זה משהו מיוחד, וככה גם עם אופי וצרכים - כולל הצרכים התזונתיים שלו.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים