בעיה אצל כלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

25/02/2004 | 00:00 | מאת: אמיר

לד"ר איתן ברנע היקר שלום, יש לי בעיה רצינית עם הכלב שלי שאודה אם תוכל לסייע במתן עצות כיצד להתמודד עם המצב. זה אמנם לא קשור לתזונת בע"ח אבל בכל זאת אתה וטרינר ואולי תוכל לסייע. כהקדמה יש לציין שכלבי בן 8 וחצי בגודל קטן, נמצא אצלי מהיותו גור, ובאופן כללי היה בסה"כ במשך השנים די בריא למעט בעית אלרגיה בשנה האחרונה שנפתרה ע"י מתן כדורי קורטיזון במינון מינימלי אחת ליומיים בהמלצת הדרמטלוג . הבעיה שאיתה ארצה להתייעץ היא בעיה של השתנה בבית. באופן הכללי אני מוציא את הכלב 3-4 פעמים ביום כדי שיוכל לעשות את צרכיו, כל פעם ל10-15 דק'(אני סטודנט ואין לי הרבה זמן מעבר לכך, היות והורי לא עוזרים לי בעניין זה). הכלב חופשי במשך שעות היום והלילה ומסתובב ללא הגבלה. בתקופה האחרונה התעוררה בעיה 'ישנה': הכלב משתין במספר מקומות בבית - בסלון על הרגל של הספה ועל פאנל של קיר. בפעמיים האחרונות הבחנתי שהכלב עושה את זה זמן קצר יחסית לאחר שאני מוציא אותן, למשל שעתיים אחרי שאני מוציא אותו הוא הוא מסתובב בבית ומשתין על הספה, לרוב אינני מבחין בו בשעת מעשה אך במקרה בפעם האחרונה הבחתני בו בשעת מעשה וגערתי בו וזה כנראה לא עזר כי הוא ממשיך עם מנהגו. איני יודע אם הסיבה הראשונית לכך שהחלה בעיית ההשתנה, נבעה מכך שקרה שהוצאתי אותו מס' פעמים לאחר פרק זמן יחסית ארוך (ואולי בגלל זה הוא נאלץ להשתין בבית), אולם נראה לי שלפחות כעת, בד"כ אין קשר ישיר בין ההשתנה לבין תדירות ההוצאה. יש לציין שהתופעה התרחשה לסירוגין מספר פעמים בעבר כאשר מדי פעם יש שינוי במקום ההשתנה והיא לפעמים נעלמת וכעת חזרה שוב וזה לא פעם ראשונה שזה קורה. הורי מיואשים מהמצב ואינם מוכנים לקבל יותר מצב שהכלב ישתין על הספה ובכלל בבית ורוצים למסור את הכלב. אני מאוד אוהב את הכלב וממש אובד עצות. זקוק לעזרתך ולעצותיך כיצד להתמודד עם המצב, בהתחשב בגילו המבוגר יחסית של הכלב. אני מאוד מודה לך עזרתך. תודה רבה

26/02/2004 | 08:44 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום אמיר כדאי לבדוק אם הבעיה אינה רפואית . מספר מחלות עשויות לגרום להשתנת יתר וגם מספר תרופות גורמות לאותה בעיה . בדרך כלל הדבר קשור לשתיית יתר. עם כלבך שותה יותר מ-100 מל' לק"ג ליום , קיימת בעיה . סכרת גורמת להשתנת יתר , פעילות יתר של בלוטת יתרת הכליה גורמת להשתנה יתר . סטרואידים (קורטיזון) גורם להשתנת יתר. פגיעה כלייתית גם גורמת לאותה תופעה . מחלה בדרכי השתן התחתונות עשויה לגרום לדחף ותדירות השתנה רבים. מאידך כלבה מיוחמת באזור הקרוב גם עשויה לגרום לאותה התנהגות. לסיכום במיידי כדאי להפסיק את הקורטיזון ולבדוק מה קורה . במידה והתופעה ממשיכה והכלב בריא לחלוטין , כדאי להוועץ עם מומחה להתנהגות על מנת לפתור את הבעיה (שבהחלט ניתנת לפיתרון)

26/02/2004 | 15:12 | מאת: אמיר

תודה על תשובתך המהירה. ציינת שכדאי יהיה להועץ במומחה להתנהגות - האם התכוונת לוטרינר שמומחה בבעיות התנהגות או למאלף כלבים שמתמחה בבעיות כאלו? אודה אם תוכל לתת לי שמות של אנשים מתאימים באזור המרכז. יום טוב.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים