שאלה לד"ר איתן ברנע

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/02/2004 | 13:00 | מאת: אופיר

לד"ר ברנע שלום, השאלה שלי מתייחסת לכלב קטן מעורב בן 8 עם בעיה חוזרת של בלוטות. מה שקורה שבתקופה האחרונה הדבר חוזר על עצמו כמעט כל חודש. זה מתחיל בגרירת טוסיק על הרצפה ולרוב מסתיים בנשיכות עצמיות באזור בסיס הזנב. כל פעם שאני ניגש לוטרינר, הוא מרוקן לו את הבלוטות (יש לציין שהנוזל תקין ולא דלקתי), ואומר לי למרוח משחה על הפצע שהכלב יצר, ואמר שכנראה לבלוטות בכלב יש נטיה להיסתם. יש לציין שהכלב אינו סובל מעודף משקל. השאלות שלי: 1. ממה נגרמים מקרים חוזרים כאלה של סתימה בבלוטות? (כאמור הוטרינר שלל אופציה של דלקת) 2. קראתי באינטרנט שאפשר לנסות להוסיף מזון "עם תכולת סיבים גבוהה". מה מוסיפים לכלבים במקרים אלו? אולי סובין? באיזה אופן יש לתת את זה לכלב? (מבחינת כמויות מתאימות, מוצרים שמתאימים לכלבים... ) בכל מקרה, אודה לך אם תוכל להשיב על 2 שאלותי, ואשמח אם תייעץ לי מנסיונך מה לעשות כיוון שמדובר בבעיה שחוזרת על עצמה . (בכל מקרה, אני מעוניין להמנע מניתוח) אני מאוד מודה לך על עזרתך. הרבה תודה רבה

19/02/2004 | 08:11 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום אופיר התופעה שאתה מדבר עליה נקראת באופן כללי Impaction מצב בו נוזלי הבלוטה האנאלית נכלאים בתוכה . ברוב המקרים כתוצאה מכליאה זו השקים מזדהמים (Anal Sacculitis)והדבר מובלי לאבסס ולעיתים לקריעת השק האנאלי. עד כה ,לא נמצאה שום סיבה ספציפית הגורמת לבעיה (כנראה הקשר הוא לבעיית הריקון). בדרך כלל מעבר הצואה דרך הספינקטר של פי הטבעת לוחץ על השק ומרוקן אותו (מה שאינו קורה בכלבך). ההצעה להאכיל את הכלב במזון עשיר סיבים היא בדיוק הסיבה לכך . מזון עשיר בסיבים מקשה וממצק (מלשון מוצק) את הצואה ובהחלט עשוי לסייע בריקון. כדאי גם לבדוק אם הנוזלים דלקתיים - קשה לי להאמין כי במצב כרוני זה שאתה מתאר אין דלקת. ואים בדלקת מדובר הרי הטיפול הוא שונה. בהצלחה.

19/02/2004 | 11:33 | מאת: אופיר

ד"ר ברנע היקר, הרבה תודה רבה על תשובתך המהירה. 1. ציינת שאכן כדאי לתת מזון עשיר בסיבים. אני אודה לך אם תוכל להמליץ לי על מוצרים כלשהם שמתאימים לכלבים. האם קורנפלקס שמכיל סובין מתאים(ברנפלקס)? האם יש תוספי מזון שמכילים סיבים שמיועדים לכלבים? מה לגבי הכמויות - כמה צריך להוסיף למזון המקורי של הכלב. 2. ציינת שכדאי לבדוק גם אם הנוזלים דלקתיים - הכוונה לבדיקת תרבית במעבדה? ובמקרה כזה שאכן יתגלו כדלקתיים - במה הטיפול שונה? (האם פירוש הדבר שצריך לתת אנטיביוטיקה? לכמז זמן בערך? באיזה אנטיביוטיקה משתמשים לרוב בבעיה של בלוטות? אודה אם תוכל להסביר. אני מאוד מודה לך על עזרתך! המון תודה רבה!

מנהל פורום תזונת בעלי חיים