חתולונת מפונקת

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

08/10/2003 | 09:24 | מאת: טילי

חתולתי בת כמעט חצי שנה. מזונוה העיקרי - יבש, סופר פרמיום לגורים, עם צ'ופר של כף אחת אוכל רטוב בלילה, כמחווה. העלמה מואסת אחרי כשבועיים באוכל ואז עלי להחליפו באחר מאותו סוג. מקץ 10 ימים/שבועיים - שוב מואסת. אבל אז, מוכנה שוב לאכול את הסוג שהוצא לפגרה שבועיים קודם לכן. אני מנסה לערבב לה 2 סוגים יחד, אבל היא מוציאה את המוץ מן התבן ומשאירה (בדרך כלל) את ה"מאוס התורן". מדובר באמת במזון משובח: רויאל קאנין, היילס דיאט, איאמס, ביו-מיל. על הביו-מיל היא משתגעת לגמרי, אבל מקריאה במרכיבים - דווקא הוא קצת דל בחלבון ובשומן לעומת האחרים (באחוזים בודדים). אשמח לעצה קונסטרוקטיבית או לחוות דעתו של הדוקטור. אה, עוד דבר, לאחרונה היא מרבה לשחק במים בכלי השתיה שלה, לבחוש בו ולהתיז בכוונה מסביב (זו חתולת אנגורה, משוגעת על מים בכלל). אני מחליפה לה מים פעמיים ביום ולא בכלי קטנטן, כך שאין פה מקרה של "מים עומדים"..... איך אפשר, אם בכלל, למנוע ממנה את ההתנהגות הזו? האם זה קשור רק להיותה גורה או שנדונתי לספונג'ה יומית? תודה מראש על התשובות.

09/10/2003 | 01:09 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום טילי מזל טוב הפכת את חתולך לחתול סלקטיבי . כל פעם שתעקם את אפה יחליפו לה מזון. זו בדיוק הדרך ההפוכה לפתור את הבעיה. מכל המזונות שהזכרת אני שם את ידי ראשי ועיני על סיאנס דיאט . מעבר למבנה מדהים של חתולך המזון ניחן בתכונות בריאותיות שאין לאחרים ותאמיני לי שכאשר הן מגיעות הארנק לא נסגר אצל הוטרינר שלא נדבר על סבל החתול. לפיכך המלצתי החמה , לשים את המזון לפני הגברת הנכבדה לסובב את הגב ולהתחיל להנות מהזמן החופשי . לגבי המים ניתן מעט להגביה אותם אולם היא צעירה עליזה ונהנית לשחק , שימי קרטון או סמרטוט בתחתית הכלי. כאשר הגברת תבין כי אין החלפות מזון היא תאכל את הכמות הדרושה לה ובא לציון גואל.

09/10/2003 | 09:29 | מאת: טילי

חששתי שאצטרך להקשיח את ליבי... מקווה לעמוד בזה. האם תוספת מזון רטוב כצ'ופר אמורה להתקזז מסך כל משקל המזון היומי? אפילו אם רק כף? היא די רזה במיבנה שלה, ולמרות שעוקרה לפני 3 שבועות - אין סימנים לא לאכילת יתר, לא לפעילות פיסית-שובבית מופחתת ואני מתחילה לתהות אם בכלל עוקרה או שזה היה חלום בלהות שלי... אני רוצה להאמין שחתולה סלקטיבית זו גם מחמאה לעלמה, למרות הקשיים שגורמת לבעליה. היא גם סלקטיבית בצעצועים ובעצם בכל. זה אומר שהיא "דעתנית" ולא נחנחית. וחוץ מזה... היא כנראה יודעת את מצב הצבירה של ליבי הרך.... אנסה להקשיח.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים