ירקות לכלב

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

25/01/2004 | 14:33 | מאת: לאקי ומיטל

יש לי פינצ'ר מעורב בן שבע פלוס, המזון שלו מורכב מבונזו בשר ודיאטה של היל'ס (שהרופא רשם לו) שאלתי היא, האם אני יכולה להוסיף לו לדיאטה ירקות, הוא למשל אוהב עגבניה ומלפפון, האם זה מומלץ, הייתי רוצה לדעת למה, אם התשובה שלילית או חיובית. תודה.

25/01/2004 | 16:56 | מאת: שירה

למה כלב נחשב אוכל כל, ולכן גם דברים כאלה יכולים להיות בתפריט שלו. עוד לא ראיתי אף כלב שאוכל מזה המון, ואני מניחה שידע מתי לעצור לבד. כמובן צריך לשים לב שאין בעיות מיוחדות, כמו שילשול, הקאות, ואם יש סביר כי הכלב קיבל יותר מדי, או שנעשה שינוי תזונתי מהיר מדי.

29/01/2004 | 09:54 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום מיטל התשובה לשאלתך היא אין מניעה אולם גם אין המלצה. ולכן התשובה היא ניטרלית לחלוטין. מזון איכותי מכיל את כל המרכיבים הדרושים והקיימים בירקות שציינת.

29/01/2004 | 21:12 | מאת: מיטל

ברור שמזון איכותי מכיל את כל המכיבים. כמו שברור שאוטו איכותי הוא איכותי. הנקודה היא מי קובע מהו אוכל איכותי ? האם יש באמת מזון, שאתה יכול להוכיח בלפחות 100% שהוא באמת מכיל הכל כמזון בלעדי. מי נתן לך סמכות לומר שכל כך הרבה סוגי מזון לא נחוצים כי הם מצויים באוכל X לדעתי, אין לאף אחד הוכחה כזו וסמכות כזו

מנהל פורום תזונת בעלי חיים