סתימה בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

27/12/2003 | 19:26 | מאת: כוכב

שלום ברשותי חתול זכר מעוקר בן 7 לפניי כחודש התחיל להכנס לארגז החול מס פעמים ביום אך ללא תוצאות הווטרינר טען כי יש להתחיל לספק לחתול מזון מתאים. 1 מאז כמעט ואיננו מזהים שתן בארגז החול (החתול אינו מראה סמני מצוקה) ? 2 האם . היכן ניתן לקנות מזון רטוב (שימורים) מלבד המזון היבש ? תודה כוכב

28/12/2003 | 08:49 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום כוכב מאחר ואין נתונים לגבי בדיקת השתן קשה מאוד לקבוע מה הבעיה. ידוע כי חתולים זכרים חשופים לתסמינים הנקראים FUS (פגיעה בדרכי השתן התחתונות) . כדאי לבצע בדיקת שתן במיוחד לאור מה שראית . לעיתים המצב מחמיר עד כדי חסימה מלאה ואז הטיפול הוא ארוך ויקר. אם ובמידה וימצאו שרידי קריסטלים או דלקת בשלפוחית הרי שכדאי מאוד להחליף למזון מסחרי המטפל בבעיה זאת.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים