החתול מאס באוכל שלו, הייתכן?

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/12/2003 | 12:54 | מאת: איה

שלום ד"ר החתול שלי (פרסי בן 3.5 שנים) ניזון מאוכל יבש של איימס ומידי פעם טונה במים לצי'פור. לפתע השבוע הוא מאס באוכל היבש - לא מוכן לאכול ממנו - כל היום מילל שיתנו לו אוכל, אבל לא מוכן לגעת באוכל הרגיל שלו. איך ייתכן כזה דבר שפתאום הוא לא אוהב את האוכל שלו??? מדובר בחבילה חדשה שרק פתחתי , אולי משהו בגרגרים של השק הזה לא טוב או שונה בטעם? בתודה מראש איה

23/12/2003 | 17:00 | מאת: הילה

יתכנו 2 סיבות 1. מזונות לבעלי חיים ידועים בעמידה נמוכה בסטנדרטים. למשל המזון שאת מתארת, האם יש לו קריטריונים לאחידות המוצר (למשל, האם הבשר שמרכיב אותו הוא תמיד אותו סוג בשר בדיוק, האם נערכות בדיקות מעבדה תקופתיות ??? אם החברה מחליטה לעשות שינוי כלשהו במוצר - האם היא מדווחת ???) - התשובה היא שאת לא יודעת. ברוב המקרים זה לא. ואם זה התחיל בדיוק מאז פתיחת השק החדש, זה נותן משקל לכך שיתכן ובאמת זה הפעם בעיה במזון שבשק הספציפי. 2. תחשבי שאת היית אוכלת כל הזמן אותו אוכל. חתולים חיו מזה אלפי שנים על מגוון מזון שהם היו מקבלים. יתכן וקצה נפשו. בקיצור תגווני לו, על תסתמכי רק על סוג מזון אחד, בגלל שזה מותג. תנסי לשים סוג אחר, תנסי לשים קצת רוטב, לתת קצת דברים מהבית... תעשי לו כיף. אפשר אולי להביא אותו למצב שיהיה כל כך רעב שיאכל גם את הדבר המגעיל ביותר, אבל יש בזה מן ההתעללות. 3. כמובן גם במצב מחלה יש חוסר תיאבון ויללות - אז באמת תשימי לב אם מצבו הכללי טוב... בין היתר מה קורה אחרי שנותנים לו אוכל אחר. עוד משהו - אימנס עושים ניסויים אכזריים במיוחד בבעלי חיים, ולכן חובבי בעלי חיים רבים מחרימים אותם. עוד סיבה להפסיק עם המזון שהחתול מתאב. הינה לך כתבה בנושא מידיעות אחרונות: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2703020,00.html

24/12/2003 | 00:00 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום איה בהתחשב עם כך שהשק שפתחת הוא חדש ולא נראה שחתולך חולה , סביר להניח שהשק החדש שונה אורגנולפטית (טעם וריח) מהמזון שהחתול אוכל בדרך כלל. לעיתים אכסנה לא נכונה או הרכב מזון מעט שונה , גורם לכך שהחתול מסרב לאכול אותו. המלצתי לגשת לחנות שם קנית את המזון ולבקש להחליף אותו באחר.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים