בעיות שיניים לחתול

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

28/09/2003 | 09:20 | מאת: גלי

שלום ד"ר ברנע. אני פונה אליך בשאלה לגבי חתול בן 5 שסוסל מבעיה שהוגדרה על ידי וטרינאר כמחלה אוטואימונית בה החניכיים מפתחים דלקות כיבים ואין לה פתרון מלבד זריקה כל 3-4 שבועות האם שמעת על בעיה כזו האם יש לה פתרון טוב יותר? תודה

28/09/2003 | 20:57 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גלי יש מספר מחלות שגורמות לבעיות חניכיים . אחד מהם בעיה אוטואימונית . לגבי כיבים שאת מציינת הייתי בודק אים אין לחתולך מחלה שנקראת FIV שהיא למעשה איידס של חתולים (לא להבהל , לא עובר לבני אדם) . גורם נוסף לדלקות חניכיים קשות בחתולים הוא חיידק שנקרא Bartonella . לחיידק זה יש טיפול אנטיביוטי מיוחד ואפקטיבי מאוד. גורם נוסף לכיבים שמוזכרים על ידך היא מחלה שנקראת Felv גם אותה כדאי לשלול. האים הזריקה שחתולך מקבל היא סטרואידים ?

29/09/2003 | 13:48 | מאת: גלי

שלום מדובר בחתול שלא יוצא מהבית ואין לו סימנים אחרים של איידס חתולים. הוא מקבל זריקה בשם צפומדרול. איך ניתן לבדוק אם יש לו אחת מהמחלות שציינת? תודה לך .

מנהל פורום תזונת בעלי חיים