שאלה לגבי ארוחות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

16/12/2011 | 20:36 | מאת: מעיין

שלום, יש לי כלבה בת 7 חודשים בערך. אני לא נותנת לה בכלל אוכל של בני אדם. אני נותנת לה פעמיים ביום (בוקר וערב) מזון לגורים. הבעיה היא שלפעמים (לעיתים קרובות) היא לא אוכלת כלום. היא מריחה את האוכל וישר הולכת מהצלחת. חשבתי שאולי פשוט האוכל לא טעים לה וכבר החלפתי לה 3 סוגים של מזון והיא עדין לא רוצה לאכול. בד"כ יוצא שבבוקר היא לא רוצה לאכול (אחרי חצי שעה אני לוקחת לה את האוכל) ואז היא נראית לי ממש מורעבת כל היום (מחפשת אוכל בכל מקום בבית ובטיולים בחוץ) ובערב היא אוכלת את האוכל שלה. אבל בוקר למחרת שוב היא לא אוכלת. אם אני מתחילה לשחק איתה עם האוכל (סתם זורקת לה גרגירים ממנו על הרצפה) היא ישר רצה ואוכלת את זה אבל אם זה לא חלק ממשחק היא לא אוכלת. מה שגם מוזר מאוד זה שאני מאכילה גם חתולי רחוב (קניתי להם אוכל של חתולים) ומשום מה כשהיא לא רוצה לאכול את האוכל שלה היא מאוד מאוד רוצה את האוכל של החתולים, וממש מחפשת "שאריות" אחרי שהם סיימו לאכול. בקיצור רציתי לשאול אם זה נורמלי כל הסיפור הזה? ואם זה בסדר שכלב בגילה אוכל פעם אחת ביום? ואם יש משהו שאפשר לעשות "לשכנע" אותה לאכול גם בבוקר? תודה

18/12/2011 | 07:23 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מהכתוב מסתמן דבר אחד ברור. יש כלבה מפונקת ולה בעלים מאוד לחוצים. מתכון שמביא לתמונה שאת מציירת. ולכן הפתרון הוא פשוט . למלא את הקערית במזון ולסובב את הגב. קל להגיד , אני בטוח שקשה ואולי אפילו בלתי אפשרי מבחינתך לבצע את הדבר. יחד עם כך עלי להרגיע אותך , עדיין לא ראיתי ולו כלב אחד שמת מרעב כאשר האוכל היה זמין לו. יחק יום יומיים ואפילו שבוע וכלבתך תישבר ותתחיל לאכול. אני מקווה שאת לא תישברי לפניה. שאם כן , את צפויה לשבת יום יום ועד אחרית חייה על הריצפה לשחק להשמיע לה קולות ולהתחנן לפניה שתאכל עוד כופתית ועוד אחת. בהצלחה נ.ב חשוב לקנות מזון איכותי וטעים כמו רויאל קנין לדוגמא

מנהל פורום תזונת בעלי חיים