טכניקל בון אנד ג'וינט

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/05/2011 | 12:20 | מאת: יפית

שלום דר' ברנע, יש לי כלבת לברדור בת 9 השוקלת 40 ק"ג. לצערי,לפני כשבוע התברר לי בעת ביקור אצל הוטרינר כי הכלבה סובלת מדלקת פרקים. בנוסף לטיפול תרופתי,הומלץ לי לעבור למזון טכניקל בון אנד ג'וינט, אשר מצוי בו ריכוז גבוה של כונדרויטין וגלוקוזאמין.ובאמת,מבדיקה שעשיתי,זהו המזון עם הכמות הכי גבוהה של המרכיבים הללו (2100 מ"ג לקילו). יחד עם זאת,כלבתי צריכה להוריד 10 ק"ג בערך,על כן אני עושה הליכות איתה פעמיים בשבוע 6 ק"מ (חוץ מטיולים יומיים כמובן). שאלתי היא האם נראה לך נכון להשתמש במזון זה על בסיס נתונים אלו,או שמא הינך ממליץ על מזון רפואי/דיאטטי/אחר... תודה רבה מראש על תשובתך :) יפית

18/05/2011 | 15:33 | מאת: ד"ר איתן ברנע

עינב. ללא ספק הסיבה העקרית לבעיות המפרקים היא משקל כלבתך. לכן מבחינתי עדיף לטפל בבעיות המשקל באמצעות מזון מיוחד מאשר לפנות למזון אשר עשיר בגלוקוזמין. כדאי לנסות OM של חברת פרופלאן או RESTRICTED CALORY של חברת יוקנובה עד להגעה למשקל האידיאלי. במידה וברצונך להוסיף גלוקוזמין וקונדרוטין , ניתן לעשות זאת באמצעות כדורים המכילים מרכבים לאו.

18/05/2011 | 16:32 | מאת: יפית

אעשה זאת. אני יכולה להזמין את המזון הזה בחנויות או שהם דורשים אישור רפואי כלשהו? שוב, תודה (:

18/05/2011 | 17:18 | מאת: יפית

מה ההבדל בין המזון שהמלצת לי למזון דיאטטי רגיל? תודה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים