מזון לכלבה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

11/01/2011 | 20:36 | מאת: אביה

אחי מגדל רועה קווקזית אצלו בבית. לפחות פעם בשבוע הוא נותן לה מזון של בני אדם,לרוב השאריות מהארוחות בסופ"ש עם המשפחה. הרבה עצמות קטנות,לחם,בשר מבושל וכו. כמובן שהכלבה זוללת את זה בשמחה. בנוסף היא אף פעם לא מסרבת לאוכל של כלבים,היא פשוט תאכל כל מה שיתנו לה,היא לא מפונקת. אני מנסה לשכנע אותו שיפסיק להאכיל אותה באוכל לא של כלבים,אבל הוא פשוט לא מקשיב. רציתי לדעת מה ההשלכות בנתינת אוכל של בני אדם לכלבים?

12/01/2011 | 08:22 | מאת: ד"ר איתן ברנע

אביה, הדעות בנושא חלוקות.אך יש מספר כללים ברורים. עצמות עוף בהחלט לא בריא מאחר והכלב אינו מעכל אותן. המעבר במערכת העיכול עשוי לגרום למיני פגיעות מחלקי העצמות המרוסקות. יחד עם כך כמות מהן עשויה לגרום לחסימת מעיים. לגבי מזונות כמו איטריות , אורז , ירקות , פירות , מעט בשר לא מתובל, לדעתי אין כל פסול מלהאכיל את הכלב

מנהל פורום תזונת בעלי חיים