הכלבה שלי לא מפסיקה להפליץ

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

10/01/2011 | 15:57 | מאת: יוספה

שלום, אני לא יודעת מה לעשות, בזמן האחרון הכלבה שלי פשוט לא מפסיקה להפליץ. זה נורא מסריח וגם מפריע לה כי היא לא מבינה מה קורה לה.. היא אוכלת פרו פלאן של גורים בינוניים מאז שהיא אצלי (כבר 5 חודשים) והיא בת שנה. לאחרונה, עקב עליה במשקל (שהיתה צריכה לקרות כי היא הייתה רזה מדי) העלינו גם את הכמות של האוכל, היום היא אוכל 220 גרם בשתי מנות, אחת בבוקר ואחת בערב. בדרך כלל היא עושה 3 פעמים קקי ביום, לפעמים גם 4.. אנחנו לא נותנים לה אוכל אחר למעט טריטים לאילוף, לפעמים היא אוכלת בטיול אוכל בחוץ, אנחנו מנסים להימנע מכך וזה באמת פחת אבל עדין קורה. קרה כמה פעמים, שעם הפלוץ יצא לה נוזל שקוף מסריח מאוד יותר ריח של ביוב מאשר של פלוץ תמים. והיא תמיד מלקקת את הנוזל הזה, לא משנה אם זה על הספה/רצפה או השמיכה שלה. בנוסף, יש לה בעיה של עשיית צרכים בבית שמטופלת על ידי המאלפת שלה ועל ידינו, ותפסנו אותה כמה פעמים אוכלת את הקקי שלה.. נראה לי שכתבתי הכל, (גזע - מעורבת בול טרייר בג'ק ראסל) בת שנה, יחסית קטנה, שוקלת 10.700 קילו. תודה על העזרה.

11/01/2011 | 08:46 | מאת: ד"ר איתן ברנע

יוספה. כל מה שאת מתארת הנוזל השקוף והגזים קשור לבעיה כלשהיא במערכת העיכול. למרות שאין שלשלולים או הקאות מדובר בבעיה כרונית קלה אבל מטרידה. לגבי אכילת הצואה, יש פטנט שעובד בדרך כלל - כמה טיפות של טבסקו על הצואה גורם להם להירתע מלגעת בה בהמשך. הייתי מתחיל בשלב הראשון תוספת של אבקת פרוביוטיקה למזון . חיידקים פרוביוטים בדרך כלל פותרים את הבעיה שאת מתארת.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים