שיניים צהובות לכלבה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

19/09/2010 | 16:15 | מאת: יעל

שלום, יש לי כלבה מעורבת בת 8. מאז שהיא אצלי (מגיל 3) שיניה צהובות וריח רע נובע מפיה. לעיתים היא מקבלת חטיפים שאמורים לסייע לשיניים ורציתי לדעת האם הם בריאים וכל כמה זמן רצוי לתת אותם לכלב? כמו כן, אני מצחצחת לה שיניים פעם בכמה ימים אך הדבר לא עוזר. האם כדאי להמשיך עם הצחצוח? והאם זה בסדר שהיא בולעת את משחת השיניים? תודה, יעל

27/09/2010 | 16:38 | מאת: ד"ר איתן ברנע

זה כמו שתשאלי אותי אם מה שאת אוכלת זה בריא. אני לא יודע איזה חטיפים את נותנת לו ? קשה לי לנחש אם זה בריא. בכל אופן אבן שן ודלקת חניכיים הם שגורמים לריח הרע מהפה. כל הפעולות שאת נוקטת מסייעות להפחתת יצירה האבן אולם חוץ מניקוי אבן בהרדמה מלאה אני לא מכיר שיטה בדוקה שעוצרת את התהליך לגמרי. לגבי משחת השיניים אם מדובר בכזאת המיועדת לבעלי חיים בהחלט ניתן לבלוע.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים