מס' שאלות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/07/2010 | 21:19 | מאת: שוש

אני מגדלת באהבה גורה מגזע ענק (כנראה מעורבת בדני ענק) כיום היא כמעט בת 11 חודשים ושוקלת כ-30 ק"ג. אוכלת ריגל כבש ואורז אחרי שניסיונות לפרופלאן ויוקונובה לא צלחו. הכמות היומית היא בערך 425 גרם מחולק ל-2 ארוחות. שאלותיי: האם ניתן להרטיב לה את האוכל לעיתים? (נראה שהיא מתה על זה) מה הכמות המומלצת של מאכלים נוספים שניתן לתת לה בלי לחרוג מדי,למשל: פירות/ירקות/ביצים/חמאת בוטנים/טחינה גולמית/יוגורט/קוטג'? האם יש כלבים שאלרגים למאכלים מסויימים? (חוץ ממה שמזיק לכלל הכלבים כמו שום/בצל/ענבים/שוקולד/עגבניה) עצם בקר, מומלץ לבשל זמן קצר או לתת נא? כמה זמן עצם בקר יכולה להחזיק מהרגע שניתנה לכלבה, אחרי כמה ימים לזרוק אותה? (אני משאירה אותה למשך כמה שעות כשאני לא בבית וכשמגיעה אורזת אותה בחזרה למקרר.) האם ניתן על אותו עיקרון לתת עוד חלקים של עוף/בקר? תודה רבה על הפורום, לא היה לי מושג איפה אפשר לשאול שאלות מהסוג הזה:)

18/07/2010 | 07:51 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שוש, לגבי הרטבת המזון , אין כל בעיה להרטיב מזון יבש והדבר אינו פוגע באיכות המזון כמובן בתנאי שהכלב אוכל את כל הארוחה ולא משאיר את המזון הרטוב לפרקי זמן ארוכים.קשה לענות על שאלת הכמויות מאחר ולכל כלב דרישות אנרגטיות משלו. הקנה מידה שלך אמור להיות מצבו הגופי. צלעות בולטות רזה מדי , צלעות מרופדות שמן מדי. לגבי העצם חשובה הטמפרטורה בה היא נמצאת מאחר ומדובר בחומר אורגני האפשרות להתרבות חיידקים קיימת וממשית. המלצתי להשאיר את העצם לפרקי זמן קצרים ביותר ומדי כמה ימים לזרוק ולהחליף את העצם. לשאלתך לגבי עופות ומוצרי בשר המלצתי לא להכנס לכך מאחר וכלבך מקבל מספיק חלבונים מהמזון היבש אין שום יתרון באספקת חלבונים מהמקורות שהזכרת.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים