רמה גבוהה של חלבון במזון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

06/07/2010 | 20:56 | מאת: אילת

שלום, ב-Orijen אחוז החלבון הוא כ-40, ואילו בבלקנדו ודומיו אחוז החלבון לא עולה על 25. האם לא מומלץ לתת לכלב יתר אנרגטי (לעומת בעליו, כמובן) מזון כגון Orijen? האם החלבון שבמזון משפיע בצורה ישירה על אנרגית הכלב?

18/07/2010 | 07:42 | מאת: ד"ר איתן ברנע

עיקר האנרגיה מגיע מהשומנים שהם מספקי אנרגיה כפולים מזה של החלבון. יחד עם כך הנתונים שסיפקת לא אומרים לי דבר מאחר וכאשר מדברים על חלבון שואלים מה איכותו. יש חלבון שהערך הביולוגי שלו מתקרב ל 30 או 40 (המכסימום הוא 100 חלבון ביצה )ויש כאלו שהערך הביולגי שלהם מתקרב ל 90.אם מדובר בחלבון איכותי הרי שכלב בוגר צריך רמה של בין 22-28 אחוז. 40 אחוז הוא מעבר לצרכים ולדרישות הגופניות.

18/07/2010 | 07:42 | מאת: ד"ר איתן ברנע

עיקר האנרגיה מגיע מהשומנים שהם מספקי אנרגיה כפולים מזה של החלבון. יחד עם כך הנתונים שסיפקת לא אומרים לי דבר מאחר וכאשר מדברים על חלבון שואלים מה איכותו. יש חלבון שהערך הביולוגי שלו מתקרב ל 30 או 40 (המכסימום הוא 100 חלבון ביצה )ויש כאלו שהערך הביולגי שלהם מתקרב ל 90.אם מדובר בחלבון איכותי הרי שכלב בוגר צריך רמה של בין 22-28 אחוז. 40 אחוז הוא מעבר לצרכים ולדרישות הגופניות.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים