כלב בן 19

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

02/07/2010 | 09:20 | מאת: הילה

הכלב שלי בן 19, מעורב קטן פינצ'יר עם כל מיני, כבר שבוע שאינו מצליח לעמוד על רגליו, בהתחלה היה אפאתי ונינוח ושתה רק מעט מים בעזרת מזרק לפה. ומיכוון שהוא לא צעיר חשבנו שהוא בסוף. אך במשך השבוע התחזק, שותה מכוס נמוכה ושמח מאוד לעוף או לטונה. הוא עושה פיפי אך כבר שלושה ימים שלא היו לו יציאות, אני חוששת להאכיל אותו. מה לעשות? לפעמים נראה שקשה לו.נראה לי שיש לו עצירות. רוב הזמן הוא נינוח ולא נראה סובל. הוא מגיב ומכשכש בזנב. אבל לא מצליח לקום על רגליו. האם יש סיכוי שיחזור לעצמו? האם נכון לשקול המתת חסד? האם צריך לטפל בו מעבר להאכלה השקיה והחלפת המצע עליו שוכב? האם להאכיל אותו אפילו שאין יציאות? כדאי לתת לו משהו להקל עליו?

02/07/2010 | 21:08 | מאת: ד"ר איתן ברנע

ללא ספק כלבך זכה לזיקנה מופלגת ומן הסתם התופעות שאת מתארת יחזרו על עצמן מכיוון שכל המערכות בגופו חלשות . האפיזודות שאת מתארת אינן הולכות להיעלם ולהשתפר מפאת גילו המופלג.הקו המנחה שצריך להאיר את דרכך הוא האם כלבך נהנה מחיו. אם התשובה חיובית אפשר להמשיך אם הוא סובל ראוי לחשוב על המתת חסד

מנהל פורום תזונת בעלי חיים