כמות אוכל לגור

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

12/03/2010 | 22:01 | מאת: צביקה

שלום רב! יש לי כלב מעורב עם לברדור בן 4 חודשים אני עוקב אחרי ההוראות שבגב שק האוכל, אך עדיין אני לא בטוח שאני נותן לו את כמות האוכל המספקת, כי הוא כל הזמן רעב. כרגע הוא שוקל כ-9 ק"ג ואני נותן לו כ-230 גרם ביום אוכל מסוג נוטריסורס. האם עליי לתת לו ליותר בכל זאת?

15/03/2010 | 14:25 | מאת: ד"ר איתן ברנע

צביקה, הכמות המומלצת היא בגדר המלצה בלבד ולא תקנה.בנוסף לכל כלב ואפילו מאותו גיל וגזע יש רמת חילוף חומרים וצרכי אנרגיה שונים לחלוטין. לפיכך מה שמדבר זה מצבו הגופני וחיוניותו של הכלב.חייבים לבדוק את "הריפוד" של צלעותיו.האידיאלי להרגיש אותם במישוש בקלות. במידה ורואים אותם הכלב רזה מדי, במידה ויש ריפוד רב על הצלעות , הכלב שמן מדי. חשוב גם לבדוק מצב החיוניות של הגור. שמח ועליז מראה על בריאות טובה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים