בעיות עם האוכל

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

24/05/2009 | 13:44 | מאת: ליאת

יש לי בעייה רצינית עם הכלבה המבוגרת שלי,שאוכלת כמויות מזעריות של אוכל וכל מזון שקניתי לה עד עכשיו,לא התלהבה ממנו. ע'פ מה שרשום על השקית,היא צריכה לאכול 115 גר' ליום,אבל היא בקושי אוכלת 30 גר'.(היא לא חולה) לדעתי זה קשור בחוסר טעימות של האוכל,היא מקבלת יוקונובה סניור ובעבר ניסינו עוד כמה מזונות ,ללא הצלחה. אני מעוניינת למצוא עבורה אוכל ,שהיא תאכל בתיאבון ולא יודעת באיזה אוכל לבחור. אודה לעצתך

24/05/2009 | 21:19 | מאת: ד"ר איתן ברנע

קשה מאוד לענות על סמך הנתונים שאת מספקת. לכן אנסה לענות בכלליות. הכלב בדיוק כמונו זקוק לכמות מזון מתאימה על מנת לשמור על משקלו. כמות קטנה מדי של אנרגיה תגרום לירידה במשקל ,כמות גדולה מדי להשמנה. לפיכך כדאי שתגדירי (לפני שאת ומודדת את כמות המזון) אם כלבתך מרזה . אם התשובה חיובית רצוי שרופא יבדוק אותה ויאבחן את הבעיה (אם קיימת).אם היא משקלה לא שמתנה כדאי שתניחי לה לנפשה. החלפות מזון בתידרות גבוהה לא תוביל לפיתרון הבעיה.

25/05/2009 | 08:39 | מאת: ליאת

מדובר בפינצ'רית בת 14, במשקל 9.5 ק'ג, מאוד בררנית באוכל. היא לא רזה,אבל היא אוכלת את המזון שלה מחוסר ברירה. יחד עם זאת,כשיושבים לאכול היא תמיד מבקשת אוכל מהשולחן ואני מקפידה לא לכבד אותה, עם כל הקושי שבדבר. מה שהיא הכי אוהבת לאכול,אלה ביצים. לא משנה אם חביתה,ביצה קשה או עין, לכן אני מכינה לה לפעמים ביצה (פעם בשבוע-שבועיים). בעבר היא גם מאוד אהבה לאכול גמבה ומלפפון,אבל עכשיו היא מסרבת. היא מקבלת תוספת מולטי ויטמין כשנתיים,לאחר שהתגלתה אנמיה קלה. כמו כן,קיבלה תוסף גלוקוזאמין למפרקים ונודע לי שבמזון בשם איגל פק הוליסטי ישנה כמות טובה של גלוקוזאמין (ולפי מה שהבנתי,גם המזון הזה טעים) ואני מבקשת לשאול אותך אם כדאי להעביר אותה אליו? תודה רבה על התשובות

מנהל פורום תזונת בעלי חיים