ארנבון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

10/05/2009 | 12:56 | מאת: מיכל

יש לנו ארנב לבן מסוג ארנבון מזה 4 חודשים. בתחילה היא אכלה אוכל מיוחד למכרסמים ושתתה מים באופן תדיר. לפני כחודש היא התחילה להפוך ולזרוק את כל תוכן הצלחת של האוכל בלי לאכול ממנה כלום- כך גם לגבי המים. גם כשקשרנו את הצלחת לכלוב זה לא עזר והיא הצליחה לזרוק ממנה את האוכל. כשראינו שהיא לא אוכלת התחלנו לתת לה ירקות טריים (חסה, כרוב גזר, מלפפון, תפו"א) באופן קבוע אבל מאז היא לא רוצה בכלל להתקרב למים. כשניסינו להחזיר לה בהדרגה את האוכל למכרסמים היא סירבה. הבעיה החמורה היא שמאז שהתחלנו עם הירקות היא פשוט נורא נורא מסריחה. היא נותנת שתן בכמויות גדולות מאוד יחסית והוא ממש מסריח והצואה שלה לא רגילה אלא מימית יותר וגם היא בעלת ריח חריף. ואנחנו פשוט חיייבים לנקות לה את הכלוב באופן יומיומי ואפילו יותר. השאלה היא - מה אפשר לעשות בנוגע לכך? האם זה טבעי שהיא מסריחה בצורה כזו? ואיך אפשר לפתור זאת? יש לציין שלא לקחנו אותה כלל לוטרינר- מכיוון שאמרו לנו שלא צריך לחסן ארנבים. אודה לכם מאוד על תשובתכם.

11/05/2009 | 10:54 | מאת: ד"ר איתן ברנע

במזון הטבעי שאתם נותנים לה יש כמות גדולה של נוזלים. זו הסיבה שהיא שותה מעט אם בכלל. לגבי שאלותיך האחרות אני מפנה אותך לאתר PetNet . באתר פנל מומחים בינהם למכרסמים. בהצלחה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים