מרגלי אכילה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

29/04/2009 | 19:25 | מאת: אורטל

שלום, יש לי כלבה פינצ'רית מעורבת כבת 7. היא אצלנו מיום היוולדה ומאז ומתמיד האכלנו אותה בבשר ביתי (עופות, בקר וכד'... כמובן לא עצמות וכאלה) מכיוון שבעבר כשהייתה קטנה היא לא אכלה את המזון לכלבים שהגשנו לה ופשוט ויתרנו. אני פשוט נותנת לה צלחת קטנה מלאה בבשר פעם ביום. אני לא שאלתי אף פעם אף וטרינר על הנושא הזה והיא גם בדר"כ כלבה בריאה ביותר.. אבל בזמן האחרון נדמה לי שאנחנו עושים טעות ופוגעים לה בבריאות. האם זה נכון? בכל מקרה אני מאוד רוצה לשנות לה את ההרגל הזה ולהאכיל אותה במזון כלבים. האם כדאי? איך לעשות את זה? בהדרגה? או פשוט להניח צלחת עם אוכל עד שתאכל ממנה?! אשמח לעזרה! תודה רבה!!!

30/04/2009 | 07:41 | מאת: ד"ר איתן ברנע

ברור שהמזון שאתם נותנים לכלבה הוא לא מאוזן, מזיק ולאורך זמן פוגע בבריאות. לא יהיה קל לשנות הרגלים בגילה אבל אני לא רואה כל אופציה אחרת אם אתם רוצים כלבה בריאה. הייתי מתחיל עם מזון משומר לכלבים. כדאי לבחור מזון איכותי.בהדרגה ניתן גם לעבור למזון יבש.השיטה היא לערבב את המזון הנוכחי שהיא מקבלת עם המזון "החדש" ובהדרגה להעלות את % המזון החדש.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים