סחוס

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

24/09/2003 | 10:30 | מאת: צבי

דר' ברנע איתן שלום יש לי כלבת גולדן רטריבר בת 6 (מעוקרת) יש לה בעיות סחוס באגן ,רואים את הבעיה כאשר עולה במדרגות היא לא עולה רגל אחרי רגל ,היא עולה רגל ומשלימה,היא כלבה אנרגטית שאוהבת לרוץ אחרי כדור ולהביאו בחזרה כמו כן אוהבת טיולים רגליים ארוכים .עשו לה צילום בו רואים את הבעיה. האם לתת לה מזון כולל תוסף לבנית סחוס ,איזה קימים ומה מומלץ ,האם לתת תוסף בניפרד, אולי בשלב זה לא לטפל בבעיה ולהמשיך עם המזון היבש הרגיל שאני מידי פעם מחליף בין היצרנים השונים.

25/09/2003 | 00:47 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום צבי תלוי מאוד בחומרת הבעיה . אני מניח שמה שיש לכלבתך הם שינויים מבניים במפרק האגן. נכון שאלתה לגבי תוספי מזון . החומרים המומלצים לבעיה זו הם גלוקוזמין וקונדרוטין סולפאט. מרכיבים אלו בונים את המפרק ומסייעים לחידוש הרקמה הסחוסית שלו. כדאי לנסות מזונות שמכילים מרכיבים אלו. לכלבה בת 6 הייתי ממליץ מאוד על Science Diet Senior של חברת "הילס" המזון מתאים לגיל הכלבה ומכיל את החומרים שציינתי בכמות גדולה. אים לאחר כחודש וחצי של הזנה , לא יהיה שינוי , חזור אלי יש לי עוד כלי נשק לטיפול.

25/09/2003 | 09:20 | מאת: צבי

דר' ברנע איתן תודה לתשובתך ,חומרת הבעיה לדעתי כרגע אינה גדולה כי הבעיה רק במדרגות ,אני מנסה אולי לעקב את הבעיה שלא תחמיר בעתיד .מה דעתך אולי לא לעשות כרגע כלום ? האם קיים אותו המזון לא DIET ,הכלבה שלי לא שמנה.

26/09/2003 | 08:28 | מאת: ד"ר איתן ברנע

הי צבי המזון שהמלצתי עליו אינו דיאטטי . פירוש המילה Diet באנגלית הוא תפריט. המזון הדיאטטי נקרא Light . בדיוק בגלל שכרגע הבעיה אינה חמורה הייתי מתחיל עם המזון הזה. העיקרון והחשוב ברפואה וטרינרית הוא מניעה. ידידנו על ארבע מתבגרים מהר מאוד התהליכים הפנימיים והשינויים הם עשרות מונים יותר מהירים מאשר אצלנו ולכן מילת המפתח היא מניעה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים