הקאות מימיות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

24/11/2008 | 16:55 | מאת: טלי

שלום פומה שלנו בת שלושה חודשים , היא עירוב של רועה גרמני ורועה בלגי , ובאופן טבעי צריכה לקבל מזון איכותי כדי לחסוך ממנה בעיות התפחותיות . לכן אחרי ניסיון מטופש עם מזון מסוג ד' שגרם לה לצואה בעלת ניחוח מאוד "נעים" וגזים . נתנו לה לאכול רויאל קייניין לגורים , אבל גילינו שהיא אומנם אוכלת אבל משאירה חלק בצלחת (דבר שלא קרה עד אז ) היא לא מגלה רעב רב במיוחד יותר (בניגוד לתקופה המזון השניה ) ולפעמים אפילו לא נוגעת בצלחת עד לאחר הרבה זמן . במה העניין ? האם המזון הנוכחי אינו טעים עבורה ?

24/11/2008 | 22:32 | מאת: ד"ר איתן ברנע

כאשר עוברים ממזון אקונומי ירוד למזון איכותי , כמות המזון היומי יורדת. המזון האיכותי בעל רמות עיכול גבוהות ולפיכך האנרגיה המנוצלת כתוצאה מאכילתו היא גבוהה. לפיכך חשוב לא כמה הכלב אוכל אלא איך הוא נראה. אם התוצאה של השארת המזון בצלחת התפתחות וגדילה נכונים , מצב גופני טוב (לא שמן לא רזה) הרי שכדאי להסיר דאגה מהלב.

24/11/2008 | 23:29 | מאת: טלי

אולי שכחתי לציין שבימים האחרונים היא מקיאה מידי בוקר נוזל צהבהב צלול . מה פירוש הדבר ?

מנהל פורום תזונת בעלי חיים