שעלת המכלאות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

21/11/2008 | 03:29 | מאת: שחר

שלום , לכלבי יש שעלת המכלאות kennel cough יש המון המלצות באינטרנט כמו לתת לו ויטמין C או איזה צמח מרפא מסוים האם כדאי ? האם יש טיפול ? הבנתי שהטיפול האינטיביוטי לא בדיוק עוזר למחלה אז מה כן ?

24/11/2008 | 22:23 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מה שעוזר למחלה הוא הזמן. שעלת המכלאות עוברת גם ללא טיפול בטווח של שבוע עד 10 ימים. במידה והגורם הוא בקטריאלי (כמ בורדטלה) טיפול אנטיביוטי מקצר בהרבה את זמן ההחלמה.

25/11/2008 | 05:22 | מאת: שחר

תודה על תשובתך המהירה , רציתי לדעת האם יש איזהשהי אנטיביוטיקה מומלצת או טיפול מומלץ , מכיוון שהמיתון משפיע גם עלי .. אודה לך אני נותן לו חלב ודבש , אך עדיין השיעול נמשך כבר חודש הוא נרפא מדלקת הריאות וקיבל סטירואידים למשך שבוע אך עדיין לאחר סיום הסטרואידים השיעול חזר תודה מראש. שחר

מנהל פורום תזונת בעלי חיים