pro plan נגד כדורי שיער

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

07/06/2008 | 08:34 | מאת: יואב

שלום, יש לי חתולה פרסית (מעורבת עם הרבה פרווה) בת 4 . לפני כשבוע החלפתי לה את האוכל מ pro plan יבש רגיל , לכזה נגד כדורי שיער. מייד אח"כ , בשעות הלילה , היא שילשלה (ליד מקום השינה שלה).עברו כמה ימים בלי בעיות והיום היא שוב שילשלה(באותו מקום כמו פעם קודמת) וגם הקיאה ליד האוכל. חשוב לציין שהיא נראת בריאה לגמרי וגם הצואה בחול שלה רגילה . נראה כאילו האוכל החדש גורם לה לגירויים האלה , השאלה אם זה תהליך התרגלות והאם כדאי להמשיך איתו , כיוון שנראה שהוא גם מקשה עליה לשלוט בצרכים.

08/06/2008 | 08:28 | מאת: ד"ר איתן ברנע

ייחודו של מזון לטיפול בכדורי שיער הוא בכך שהוא גורם לתנועות פריסטלטיות נמרצות יותר של מערכת העיכול. בכך הוא מונע "היתקעות" של כדור שיער במערכת. לעיתים שינוי זה עשוי לגרום לתסמינים המתוארים על ידך. על מנת למנוע תופעות אלו כדאי להעביר את החתול למזונו החדש ובהדרגה. אם גם לאחר כשבועיים עדיין הוא סובל מהתופעות המתוארות חייבים להחליף מזון.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים