גוזל דרור

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/04/2008 | 14:56 | מאת: יעל

שלום רב, מצאתי גוזל (כנראה של דרור) שכנראה נפל מהקן. הוא שכב על הרצפה ולא היה מסוגל לזוז, לכן לקחתי אותו איתי כדי שהחתולים והכלבים לא יתקיפו אותו. פוקח עיניים ויש לו כנפיים קצרצרות עם נוצות יפות, אך איננו מסוגל לעוף. אינני יודעת בן כמה הוא. שמתי אותו בקופסת קרטון מרופדת בנייר טואלט, ואנסה לתת לו לאכול אוכל לכלבים ספוג במים בעזרת פינצטה, מספר פעמים ביום. האם עליי לפעול אחרת? האם עדיף לרפד את הקופסה במשהו אחר, שקל לגוזל ללכת עליו? הגוזל די אפאטי, הוא נושם אך איננו זז או משמיע קול. כאשר הרמתי אותו כדי להניחו על הריפוד הוא נבהל וזז קצת, אך מיד הפסיק לזוז כשהתרחקתי. אני מקווה שהוא פשוט מבוהל ושאיננו חולה. למשך כמה זמן, פחות או יותר, יש לטפל בו? מהו הסיכוי שהוא יישאר בחיים, לדעתכם? מה הייתם ממליצים לי לעשות? מעולם לא טיפלתי בגוזלים, אינני רוצה להזיק לו. תודה רבה!

25/04/2008 | 08:53 | מאת: ד"ר איתן ברנע

לא קל לטפל ולהחזיק בחיים גוזל בן יומו. לכשכאלו יש מזונות מיוחדים שמתאימים להם וכדאי לשאול על כך בחנויות שמתמחות בכך. האכלה מתבצעת על ידי גירוי המקור באמצעות פינצ'טה אשר מחזיקה את המזון או מזרק קטן שמכיל מזון נוזלי. האינסטינקט הבסיסי של הגוזל הוא לפתוח את המקור לרווחה ואז מזריקים לו את המזון. ניתן לרפד את הקן בקש ובצמר גפן. בדיוק כפי שכתבת את הצלת אותו ממוות בטוח כך שאת יכולה רק להועיל לו. בהצלחה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים