סוג האוכל לגור לברדור

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/09/2007 | 23:59 | מאת: ערן

שלום לכולם, במהלך שבוע הבא לשמחתי מצטרף אלינו חבר חדש למשפחה מסוג לברדור. כחלק מכל ההכנות לבואו אני בודק את האופציות של האוכל אותו ניתן לקנות לכלב. אך מסתבר שהדבר אינו פשוט. ישנם המון סוגים כלה מאוכל רגיל ואוכל פרימיום ואוכל סופר פרימיום. ולאחר מכן צריך לבדוק האם מדובר בגזע גדול\קטן.. בקיצור, קצת הלכתי לאיבוד... אשמח לעזרתכם בנושא, אני יודע שנכון להיום האמא של הגור אוכלת רויאל קנין וגם אכלה זאת לפני ההיריון. אילו חברות נחשבות לטובות ומתאימות לסוג הגזע הזה ? כרגע שמעתי דברים טובים על: סיינס דיאט, רויאל קנין,יוקונובה ופרופלן. - הכל טוב ויפה אך המחירים שלהם גבוהים משמעותית. השאלה היא האם באמת יש סיבה לדבר או שמשלמים רק בשביל שם החברה ? כאמור, אשמח לעזרתכם בנושא ! תודה מראש.

18/09/2007 | 13:17 | מאת: ד"ר איתן ברנע

ערן מזל טוב לקבלת הגור. שאלתך במקומה , הגו'נגל בנושא סוגי מזון ובחירת מזון הוא עצום. גם מגוון הדיעות והמומחים הוא עצום. יש לי מספר המלצות. ראשית להתגלח על זקנם של אחרים. לבדוק מה יודעי ומובילי דיעה ממליצים , לשאול בעלי כלבים שהתנסו במזון זה או אחר. לבדוק מי היצרן וכמה זמן הוא כבר מוכר בשוק. גם בנושא המזונות היקר הוא בדרך כלל הטוב. על מנת לייצר מזון איכותי חייבים להשתמש בחומרי גלם איכותיים , אנשי מקצוע מהשורה הראשונה , מחלקות מחקר ופיתוח, ומתקני ייצור משוכללים. הפועל היוצא של האכלה במזונות איכותיים הוא בריאות אורך חיים וחיוניות. גם בנושא המחיר כדאי לשים לב שהאכלה במזון איכותי לעיתים יותר זול מאשר האכלה במזון יקר. הכלב חייב לאכול כמות גדולה יותר מהמזון הזול על מנת להשביע את רעבונו ולהחזיר לעצמו את רמות האנרגיה הדרושות לו.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים